Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 21 февруари 2016 г.

Молба за съдействие за да разберем дали осъдения за "държавна измяна" жител на Сочи е етнически българин



Това нещо го публикувах и на страницата си във Фейсбук, а също го публикувам и тук с надеждата някой да се трогне и да помогне ако знае как можем да разрешим този казус, т.е. да разберем дали Петр Иванов Парпулов от Сочи, осъден от путинисткото "правосъдие" за "държавна измяна" не е етнически българин; ето какво написах там:

Здравейте, имам един въпрос към всички, ако някой знае как да решим проблема, ще бъде чудесно, тъй като става дума за един човек в Русия, който носи изцяло български имена (казва се Петр/Петър Иванов Парпулов, тази фамилия "Парпулов" я носят и наши съграждани, включително и от Пловдив (аз познавам такъв човек), с родов корен от Панагюрище и също така от Македония), та по тази причина имаме съмнение, че този човек е напълно възможно да е етнически българин, дедите му е много възможно да са преселници от България: да, обаче как можем да разберем това?!

А този човек, представете си, е осъден за "държавна измяна" на цели 12 години (!!!), въпреки че е на напреднала възраст, човекът явно е жертва на шпионската параноя на путинския режим; много е възможно обаче и да е с български корен - и тогава ще излезе, че путинистите подлагат на репресии и наши сънародници! (виж първата ми публикация по случая, след това имаше и други подобни: Наш сънародник, етнически българин от Сочи е репресивно осъден по скалъпено обвинение за "държавна измяна", у нас медиите дружно мълчат!) Но дори и да не е наш сънародник (което, предвид напълно българското звучене на имената му е малко вероятно), този човек все пак заслужава нашата подкрепа и съпричастност.

Та въпросът ми е: има ли някой представа как да проверим своите подозрения, че този човек е с български корен, да се свържем със семейството му, да, но как да стане това?! Има доста руски сайтове, в които е представена историята с арестуването на този човек, с разследването, със съда над него, може би чрез тия сайтове (които вече имат връзка с близките на Петр/Петър Парпулов) може да опитаме да се свържем с близките му?! Аз ще изготвя писмо до тях на руски език, някой ако има възможността (и времето) да се свърже с дадени такива сайтове, мога да ме дам писмото на руски, та да им го изпрати.

Моля, помогнете! Не бива този човек бъде оставен ей-така, на произвола на путинското "правосъдие", обвинението му е абсурдно, нужно е той да бъде подкрепен на основание чисто човешки подбуди, а пък ако е с български корен, това ще бъде просто една допълнителна причина да покажем съпричастността си с него и със семейството му.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не можем да проверим това. До сега не сме имали връзка с него и само фамилното му име ни кара да мислим, че има български корени. Бихме могли да питаме дъщеря му, но нямам Е-адрес. Ти имаш ли идея как да я питаме? Ако можеш нещо, направо и пиши, че се интересуваме хора със същата фамилия с корени от Панагюрище - България. Пък ще го напишеш и на правилен руски език. Иначе Инджев е прав - остава и да го замесим като несъществуващ българин в обтегнатите ни отношения с Русия. Ако се потвърди българският му произход, ще занимания по линия на ВМРО новия директор на Държавната агенция за българите в чужбина.
Благодаря, че се ангажира със случая и дано помогне!

Парпулов

Ангел Грънчаров каза...

Това написах, само за този апел се сетих до момента. Моля те порови се в сайтовете, в които са писали за нашата история, там, където има "Контакти" (почти навсякъде има), копирай и ми дай имейлите, аз ще напиша писмо до редакторите с молба да ни свържат с някой от семейството на Петр Парпулов, свържат ли ни тогава ще можем да търсим решение на проблема.