Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 февруари 2016 г.

Комунизмът навсякъде е все един и същ, с еднакво уродливо лице



... За 70 лет пребывания в составе России немецкий город стал мрачным, полумертвым селом, которое находится всего в десятке километров от Шенгенской зоны.


... «В церкви сегодня органа не осталось, да вообще ничего не осталось. В советские годы, по традиции, располагался коровник. Коров не осталось тоже. Очень хотелось подняться на колокольню, но и лестницу разобрали» — пишет Беленький.

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: В съветските години, по традиция, в църквите се разполагал... краварникът! Аз лично съм виждал църкви в Санкт-Петербург, превърнати в складове, дори в... плувен басейн! В Пловдив до ден днешен има църква (джамия), превърната в... кръчма! Комунизмът очевидно навсякъде е все един и същ, с еднакво уродливо лице.


Има още много снимки, показващи запустението. Идете там, разгледайте...


На фона на ужасното запустение обаче се възвисява съвсем нова статуя на Ленин, позлатена, поставена е през 2015 година. Има ли по-хубав символ на идиотщината на комунизма?!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: