Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 февруари 2016 г.

Статията на И.Василев със заглавието "Контрареволюцията е в ход" с кратка реплика от моя милост


Контрареволюцията е в ход, Автор: Илиян Василев

Много маски паднаха, други бяха сложени. Русофилите награждават със "Стамболов" (!?), висш представител на БКП е на път да оглави ООН. Стената на комунизма падна през 1989 година, комунистите управляват. Реформи няма - в дясно са пасивни и разделени. Контрареволюцията побеждава.

Правителството е атакувано от всички страни, а Борисов продължава да "балансира" без да дава ясен отговор - защо? Каквото каже Първанов става, а дори не е официално на власт, но заплашва, че ще напусне. И ДПС не е на власт, но Пеевски е навсякъде, като придобива активи със скорост, на която и най-големите западни инвестиционни банки могат да завидят.

Задкулисието е на власт. Ще видите реформи в другия живот, не в сегашния.

Реформаторите, обратно, са на власт, но от тях нищо не зависи, или поне това което зависи не е обществено значимо. Там където Москов прави нещо, колкото и да е спорно за някои, му готвят засади отвсякъде. Най-вече медийни.

Само не си мислете, че всичко това става без определена координация и организация, без център. Отвън и отвътре.

Достатъчно е да си спомним как премиера избалансира съдебната реформа, как направи исторически компромиси и изпрати министър Митов да обяснява номинацията на Бокова. И сега "десните" са гневни на министъра, но премиерът е на завет.

Малка стъпка напред, две встрани, една назад, и поредния кръг от обещания за реформа. Днес няма да правим реформи, но утре, виж утре ще променим света чрез закона за съдебната власт.

А всички знаят, че по сегашната формула ще се случи само онова, което е съгласувано с Кой?, с прокуратурата, с бизнес кръга около Доган-Пеевски и любителите на библиотечното дело, с Първанов, Миков. Тоест получава се нещо като реформа, нещо като нищо на света, уж всички теглят към реформи, пък оставаме на място с власт на старите муцуни. Те в същност никога не са си тръгвали - справка Мултигруп.

И атаките на контрареволюционерите не секват, защото има какво да губят от реформи и антикорупционните мерки.

"Балансираният" вариант на Борисов е ялов, най-малкото защото предполага силните на деня доброволно да се отказват да корумпират, едва ли не доброволно да си сложат белезниците и да се самоосъдят или да подадат оставки. (Прочети ДО КРАЯ)


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: В блога на г-н Василев си позволих да напиша следния коментар:

Уважаеми г-н Василев,

Анализът Ви е чудесен, добре описвате безпътицата, до която се докараха правителството и самият Борисов, а това всъщност е безпътица и за страната и нацията ни, нещо повече, това е регрес (контрареволюция), но искам в тази връзка да Ви попитам нещо, понеже у мен лично се породи усещането за известна неизясненост в тезата Ви; ето за какво става дума.

За да стигнем до положението, в което се намираме, главната отговорност е на т.н "Задкулисие", на кукловодите, а за тях нямаме съмнение, че това са всъщност ченгетата от ДС, намиращи се на пряко подчинение от работодателите си от КГБ; т.е. виновна за това положение е руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия и олигархия, която особено в последните 15-16 години дирижира изцяло процесите у нас; тя именно домъкна мадридското чучело с цел да предотврати тъй опасния за нея втори мандат на Костов, после тя режисира възхода на Б.Борисов, предвиждайки залязването на звездата на Симеон, тя именно организира недоразумението Г.Първанов, доверен човек на Москва, да украсява два мандата президенството и да вреди колкото може на страната си, продавайки интересите й на своя руски работодател. Тъй че ето тия неща трябва ясно да се казват, понеже иначе нещата се замъгляват; Б.Борисов е човек на същото това задкулисие, той дължи на него своя медиен възход (медиите произведоха феномена "Борисов", а за тия неща, нека да не бъдем наивници, се плаща скъпо-прескъпо, това е скъпо платена акция на същото това задкулисие, на същата тази руско-българска ченгесарско-кагебистка мафия и олигархия). При това положение сега, като се кажат ето тия неща, картинката става съвсем ясна, а Вие, простете, не сте ги казал с тази определеност; което замъглява нещата и на моменти, простете, звучите като някаква ясновидка, а така не бива, нека да бъдем по-ясни, щото хората, гражданите, имат нужда от яснота, имат нужда от постигане на верния, на точния смисъл.

Та в тази връзка Ви питам: как се отнасяте към тезата за ченгесарската обвързаност на Б.Борисов? Надявам се, не разглеждате феномена Борисов (и неговата еманация ГЕРБ) като някакво природно явление, нали така? Кой според Вас произведе Борисов, или той като барон Мюнхаузен сам себе си издърпа от средите на мафията, от тресавището, от блатото на прехода? Аз не вярвам в тезата, че Б.Борисов сам създаде себе си, него го създадоха, питам Ви: КОЙ? създаде Борисов или, инак казано, КОЙ? ли създаде Борисов? Нима все още смятате, че Б.Борисов може да тръгне срещу създателите си и да мине на страната на реформаторите, на демократите, на гражданите, на народа?! Нима вярвате все още в проевропейската ориентация на Борисов? Нима не схващате, че Борисов е едно менте, той е нещо като произведен от мафията Франкенщайн, аз лично не вярвам в неговото прераждане, простете, но аз в такива чудеса не вярвам. А Вие вярвате ли? Чини ми се, че сте достатъчно умен за да не вярвате в такива чудеса, ами защо тогава не казвате нещата с пределната откритост? На моменти, длъжен съм да кажа, звучите като ясновидка, а така не бива, това е вредно, това лошо влияе на хората, които са жадни да чуят цялата истина.

Второ, нещата са тежки, но това не значи, че ний, демократите, че ний, гражданите, следва да се отчайваме. И.Инджев, примерно, има няколко хиляди верни читатели и последователи (които, примерно, четат блога му и си купуват книгите му), Вие, да речем, имате също толкова читатели, почитатели, симпатизанти или както искате ги наречете; Е.Дайнов, примерно, има още толкова, И.Беров има също толкова, кой друг остана, е, колкото и да е нескромно, и аз имам, примерно, няколко стотици или може би и по-малко читатели на блога ми (5000 приятели имам във Фейсбук), между 1-2000 човека всекидневно четат блога ми. Има и още такива, да не изброявам всичките. Ами ако ние едновременно призовем своите приятели и симпатизанти да излязат на улицата в най-решаващия момент, тогава дали няма да стане така, че въпросната самозабравила се руско-българска ченгесарско-кагебистка мафия и олигархия да почне да трепери - щото ядосаният народ, разлютените заради безобразията й граждани могат много жестоко да й отмъстят? Народът никога не е за пренебрегване, нищо че е зомбиран от платените от КОЙ? (от същата тази мафия) продажни медии. Тъй че нещата не са така отчайващи, както Вие, простете, ги представяте; но истините трябва да се казват не с половин уста, а пределно честно и откровено.

Примерно Вие лично защо говорите и пишете за някакъв анонимен и мистичен модел КОЙ?, а не казвате съвсем определено, както аз направих по-горе, точния адресат, който стои зад това аморфно и мистично КОЙ?, ами че това са ченгетата от ДС, които сега са на руска служба, които сега са под заповед от Путин, нима е толкова трудно да се каже това? Или Вие се изразявате така дипломатично защото имате някаква информация и, простете, Ви е страх, че ако ги назовете директно, ще Ви видят сметката? Кажете, моля Ви се, много ми е интересно защо се изразявате така уклончиво, докато нещата, чини ми се, са пределно ясни и трябва да се казват съвсем открито; истината, изречена директно, има огромна мощ, има огромна духовна сила, аз това като философ мога да Ви го кажа съвсем определено. Колегата К.Янакиев може да потвърди, че е така.

Простете, че се наложи да Ви пиша по този начин, но мисля, че е важно. Моля не приемайте думите ми като заяждане. Апелирам за пределна откритост и за почитание към истината. Истината освобождава, истината ни прави свободни, това са думи на Спасителя. Само тя. Не полу-истината, а само истината. Цялата. Не на парчета, а абсолютно цялата!

Всичко добро!

Приемете моите поздрави!

С уважение: Ангел Грънчаров, философ, блогър

Добавка: Пуснах коментара си там, а блогът ми даде следния автоматичен отговор:

Коментарът ви ще се покаже, след като бъде одобрен.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Не знам твойте антируски безумия, не бива да са те изнасилили в Питер, но руснаците не са такива, а трябваше... Че сега ти се опитваш да ги опънеш, гнуснаво бълхарче, заедно с макака-кърджалия (разбойник по къровете) с турското име Ив Индж...

Не моа да те критикувам обаче, ние (BG) не сме велика нация, ти си едно замагьосано селянче, което дори не знае книгата и филма "Тайното оръжие на инженер Гарин"...

В BG инженери нема, беше жалка картинkа пред собствените ми очи, когато компартията се напъна от андрешковци да прави ендженери, не се получи... Имаше виц като бях студент: “Вие от МЕИ ли сте или просто си гледате тъпо”...

За съжаление от импотентните в главатa славяни като сърби, чехи и поляци само Русия ни отсрамва - без нея щяхме да сме смет, думата славянин всъщност не е славянска, а римска и значи роб - баш (турска дума) същото, което са 300 000 бълхари, миещи гръцки задници, ОК?...

Ти не си длъжен да разбираш теа неща, ти си само един благороден учител...

Но ние, които ги разбираме, сме много внимателни да държим политиците изкъсо, че иначе Делян Пеевски скоро ще стане президент на планетата, ОК?...

Винаги ме е учудвала бълхарската надменност, сметни сам колко е един 7-8 милионен народ + 7 милиарда на планетата, а?? Кoгат бeх ученик, нeкъв учител се пъчеше, че ах, кво ще е, като станем 4 милиарда CBETÒ, тогава бeхме под 4...

Ми ела и виж мухльо - а предвид на възрастта ти, по-скоро чакай Исус да те вдигне и ритне по комунистическия сBински задник и вече да те нема в спомените ни, ОК?... Маймуни болшевишки, те с кокошия си мозък ще гонят Христа, еми вперьод и победа будет за вами, задници инфaнтилни полубезумни...

-------------------------------------------------


С тъга:


А. от Австралия

Анонимен каза...

Другари, Грънчаров заслужава смърт!!!!!!!!!! Понеже е предател на България!!!!!!!!! България винаги ще съществува в вечен съюс с Русия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Виж един твой духовен събрат какво е написал, кагебистчо!

Анонимен каза...

Mi tova e, samo smet v BG ima... Toja mutant naistina 6te te ubie 100% ako mo6e...

Az zatova izbjagah ot tova niskoka4estveno robsko naselenie, KGB kvo ob6to ima s tea urodi be, pi4 turski??...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебист, казах ти, недей да ровиш в костите на брат ми, въшко комунистическа и безбожна!!!!

А руската душа я разбирам прекрасно, тя е досущ като масовата комуноидна българска душа, срещу която ти уж ревеш, никаква разлика между тях няма, поняла, кагебистка гнидо?!