Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 28 февруари 2016 г.

Русия ще бъде свободна и демократична!
Хиляди души излязоха днес по улиците на някои градове в Русия в шествия в памет на Борис Немцов. Руският опозиционен лидер беше убит в центъра на Москва на 27 февруари 2015 година.


Най-масово беше шествието в руската столица, където по данни на министерството на вътрешните работи, се събраха близо 7.5 хил. души. Подобни шествия се проведоха и в Санкт Петербург, Самара, Екатеринбург, Воронеж, Нижни Новгород и Мурманск.

На мястото, на което беше убит Немцов на 27 срещу 28 февруари в Москва, днес бяха поставени венци и цветя.Вижте също: Фотогалерия: Маршът в памет на Немцов в МоскваТърсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: