Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

петък, 26 февруари 2016 г.

Ний, дето сме българи, не щем да ни пробутват по такъв нагъл начин робуването на интересите на руския империализъм!
Да си русофил в България означава да си българофил. Това заяви Николай Малинов председател на „Национално движение русофили“. Той добави, че движението има над 30 000 члена в своите 212 огранизации. Николай Малинов заяви, че над 70% от българите са русофили, включително и той.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Излиза, че 79% от българите сме предатели, така ли? :-) Посмали малко де, манго! :-) Много лъжеш ма, руска подлого! Спри се да лъжеш бе, мерзавецо!

Русофилът, сами забелязвате, чисто и просто е най-нагъл национален предател и то от най-долната проба (ако не е платен, ако русофилството му не е парично-рублово мотивирано, т.е. ако принадлежи към категорията на т.н. "полезни идиоти"!): понеже в неговата представа България е нещо като робиня на Русия или е нещо като "продължение" на Русия, е нещо като част от Руската империя, а това, простете, е национално предателство. Тия русофило-рублофилски приказки за това, че руснаците, видите ли, ни били нещо като "кръвни братя", "братушки", "братя-освободители" и прочие са лъжи с цел да се олигави и замаскира националното им предателство.

Достойното отношение към Русия и руснаците предполага те да зачитат нашия национален суверенитет, а не подигравателно да ни считат за своя колония, за своя "исконна Задунайская губерния"! Да си имаме уважението, но ний, дето сме българи, не щем да ни пробутват по такъв нагъл и подъл начин робството, робуването на интересите на руския империализъм. На вас примерно не ви ли е обидно когато руснак каже ето това:

"Курица не птица, а Болгария не заграница!"

И вий ли сте русофилски олигофрен, на който ми става мило на сърцето като чуе тия унизителни думи в руската поговорка? Да ви я преведа ли или сами можете да я разберете?! Както кокошката (курица е кокошка, вие да не си помислихте нещо друго?!) не била птица, така и България за руснаците, видите ли, не била чужбина.

И защо, моля ви се, да не е чужбина?! Как така да не е чужбина България?! Да не ви е България нещо като руска губерния?! Тая просто няма как да стане, таваришчи рублофилски мекерета, да, таваришчи кремльовские завоеватели!!!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: