Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 февруари 2016 г.

На път за Русия...



Изображение: Димитрин Вичев

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Да, но както обикновено никой не задава важните, дълбоки въпроси, всички се движат по повърхността и инфантилно се радват на глупави картинки.

Защо все пак Русия реши да разконспирира АДД? Не че неговата дейност за Кремъл не се знаеше, но сега е очевидна за всички.

Какво ще правят сега Атака и ПФ, след като се видя, че ЗАЕДНО С ДПС служат на Москва?

Може ли да се вярва, че Лютфи Местан е протурски настроен, или той продължава да е московски агент, преструващ се на протурски настроен, за да заблуждава турското правителство и българската общественост?

Анонимен каза...

Докато хората в посткомунистическите страни не се научат да поставят истинските въпроси, посткомунистите ще разиграват коня си на воля в тези страни и хората ще се чудят защо нещата не вървят и че каквото и да правят и както и да гласуват, комунистите са си все на власт.

Около АДД и ДПС например се разиграва грандиозна геополитическа интрига, а хората или не го виждат, или се радват наивно на картинки. Но какво става всъщност и не е ли тревожен знак, че Москва започва да разконспирира агентите си?

Ангел Грънчаров каза...

Естествено, че Местан е руски агент като Доган, разбира се, че КГБ му е възложило да играе ролята на "протурски ориентиран", това трябва да си пълен идиот за да не го разбираш! Няма българско ченге от ДС, което да не е проруски ориентирано, това просто е невъзможно да се случи по причина на факта, че цялото ДС е на пряко командване от КГБ. Тия, които се връзват на игричките, че Местан бил, видите ли, протурски настроен, а пък Доган вече не бил "протурски", за игрички за идиоти, за тъпанари, за наивници, за шарани...

Анонимен каза...

Така е, много точен и естествено много компетентен анализ.
Д-р Хари Карликов