Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 29 февруари 2016 г.

У нас пък, понеже всичко ни е съвсем наопаки, учим не за живота, а заради... оценките и... дипломата!Non scholae sed vitae discimus.

Ако се преде от латински, означава: "Ние се учим не заради училището, а заради живота".

Сеща ли се за тази истина някой в нашите училища?! :-) Май изобщо не се сещаме за нея, а, какво ще кажете?

У нас учим за... оценки и за диплома, а не за нещо друго - та нали такава е "премъдрата" ни административна система на НЕобразование! :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Така е за съжаление на само "у вас", а навсякъде по света.