Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 март 2016 г.

Зад атентатите в Париж и в Брюксел стои Москва



Разбира се, че извършители са обикновено надъхани с реакционен ислям, но те трябва да бъдат подготвени, финансирани и ръководени от някого. Доскоро това бяха Ал Кайда и другите ислямски фундаменталистки организации, подкрепяни, финансирани от Саудитска Арабия, Катар, Кувейт. Зад последните атентати в Париж и сегашния в Брюксел вече стои Москва. Забележете, че досега предимно атентатите винаги са се стремели да обърнат политическото битие в съответната страна в която се провеждат. Те винаги предхождаха предстоящи избори и целта им беше загуба на управляващата партия или коалиция и смяна с опозицията. Разбира се смяната на управляващите от своя страна си има някаква друга цел в полза на организаторите на атентатите.

Такъв беше случаят в Испания и в Англия със взривовете на Мадридската гара и в лондонското метро. Тогава се опитваха чрез смяна в управлението да извадят страните от коалицията със САЩ в Ирак. И частично успяха. Испания изтегли контингента си след смяната на управляващите. В Париж атентатите имаха за цел да сплашат правителството на Оланд и да го принудят да се съюзи с Путин във войната в Сирия уж срещу И.Д. Тогава някои от атентаторите се оказаха чеченци и това трябва да ни говори нещо. Да, обаче с това Путин не постигна нищо. Никой не седна да преговаря и съюзява с него. Русия продължава да бъде изолирана и наказана в ъгъла.

За да се измъкне от изолацията и да обърне внимание върху себе си, Кремъл първо обяви шумно, че изтегля войските си от Сирия и разтръбиха, че Путин и Асад са най-големите миротворци. Очакваха бурни овации от световната общественост и най-вече от Запада. Това пролича от буйната пропагандна врява, която вдигаха пропутинските сайтове във Фейсбук и Туитър, както и от рехавите шествия организирани от зомбитата на Атака и русофилистичната паплач, които събираха по 50-60 човека, но перфектно изработените плакати постери, които носеха бяха повече от пропаганда на Москва. Светът обаче отговори с недоверчиви погледи под вежди и каза: "Ще изчакаме, ще видим!".

Това озлоби още повече московските боклуци и ето последва ново напомняне. Този път в Брюксел, в сърцето на ЕС и НАТО с едничката цел да покаже: "Ние можем и там да ви ударим!". Ако някой се съмнява в това, което пиша, нека чукне на следния линк и прочете точните думи на Премиера на Русия, (който директно, подобно на пълен идиот или наглец, дума по дума, признава самата истина, бел. моя, А.Г.): Медведев заявил, что теракты в мире происходят из-за нежелания сотрудничать с РФ

Bojhidar Kovatchev

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: