Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 25 март 2016 г.

Прост въпрос за мисленеТелефоните ни станаха умни, но ползващите ги хора интензивно опростяват и затъпяват: дали не е налице тенденция умът да се преселва в апаратите, а пък да бяга от човеците?! И колкото по-умни стават устройствата, които ползваме, толкова по-прости и тъпи стават хората, които ги ползват? Устройствата мислят вместо нас, поради което ний простеем и затъпяваме, това ли е обяснението на случващото се?

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Определено се нарушава най- малко комуникацията между хората при прекаленото ползване на "умни устройства".

Naiden Dimov