Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 25 март 2016 г.

Вярвам че адвокат Чушков ще бъде борец за правдата и доброто!Млад човек, на който преди време съм преподавал философия, той завърши ПГЕЕ-Пловдив, казва се Марин Чушков, завърши след това право в СУ "Св. Климент Охридски", работи известно време като юрист към една компания, а сега на страницата си във Фейсбук е сложил няколко снимки от паметно за него събитие; по този повод го поздравих ето как:

Церемонията по вписването ми като адвокат в АК Пловдив

Поздравления за постижението, господин адвокат! Желая ти много успехи! Вярвам че ще бъдеш борец за правдата и доброто!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: