Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 23 март 2016 г.

Г-н Премиер, престанете да лъжете!!!
Отказваме да живеем във Вашата телевизионна Антиутопия, заявяват от организацията

"Протестна мрежа" разпространи декларация по повод сутрешното интервю на премиера Бойко Борисов пред Нова ТВ. В декларацията Борисов е обвинен в лъжа заради думите си, че в България се борим с корупцията превантивно и за това, за разлика от Румъния, няма осъдени. От "Протестна мрежа" заявяват, че Борисов е зависим от прокуратурата.


Ето пълния текст на декларацията:

"Г-н Премиер, Вие лъжете. Излъгахте, че в страната няма корупция. За Вас тя явно е превърната в нормалност.

Излъгахте, че европейският мониторинг над българското правосъдие се основава на изкривена информация от неправителствени организации и медии.

Излъгахте, че прокуратурата работи добре. Вие просто сте зависим от нея.

Господин премиер,

Годината е 2016, а не „1984“ и ние отказваме да живеем във Вашата телевизионна Антиутопия, където „войната е мир – свободата е робство – невежеството е сила".


Протестна мрежа

21.03.2016 г.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: