Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 март 2016 г.

Терористите от ДАЕШ и Русия предлагат мир на своя общ враг Запада, на еднакво ненавистния им евро-американски свят на свободата




Ислямска държава предлага мир на Запада при условие да спре да бомбардира нейни цели, съобщи белгийският всекидневник La Derniere heure. Същият вестник заяви преди 4 дни, че първи е разпространил снимки от летището в Брюксел, на които се виждат трима заподозрени. Сега всекидневникът твърди, че във видео, в което ислямисти смесват заплахи с предложение за мир, за първи път Западът получава подобна оферта.

Въпросът е доколко смесицата от заплахи с предложение за мир към Запада във видеото отразява волята на нещото, което се нарича Ислямска държава. Защото тази „държава” не предлага обратна връзка с офис, електронна поща или телефон, чрез които човек да помоли секретарката да ни свърже с шефа за потвърждение. Но да прием за вярно, че самата „Ислямска държава” наистина предлага мир на Запада - ако спре бомбардировките. Тогава възникват няколко въпроса.

Защо изобщо тези кръвожадни чудовища, заканили са да потопят в кръв Запада на всяка цена, изведнъж проявяват толкова необичайно миролюбие? Не налива ли това вода в кремълската пропагандна вятърна мелница, която претендира, че е смляла от бой ислямистите в Сирия (и те сега омекват пред мекушавите европейци именно поради благодарение на руската сила)? Кому е изгодно това внушение?

За руската пропаганда, с която човек също не може да установи обратна връзка, отговорът е прост: Русия отслаби позициите на въпросната „държава” и победоносно оттегли част от силите си от Сирия. Сега главорезите падат на колене и молят за мир (макар и на грешен адрес).

Защо Ислямска държава обаче предлага мир на безопасния за тях Запад, а не на победоносната Русия, която терористите също така не притесняват с атентати и дори не я споменават като свой враг?

Западът, както е добре известно от руската пропагандна истерия, също е смятан за враг в Москва. Днес това бе потвърдено от прессекретаря на Путин в Москва Дмитрий Песков, който съобщи, че Русия се намира в състояние на (информационна) война с „англосаксите”.

От Кремъл също предлагат помирение със Запада, но срещу вдигане на санкциите. В замяна обещават „сътрудничество срещу тероризма” при условие Западът да отстъпи пръв. Ето едно такова бартерно предложение от миналия февруари. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: