Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 март 2016 г.

Това, което в Русия наричат "православие", не е такова, а е сатанинско-кагебистки и имперско-бесовски бездуховен комунизъм-материализъм



Режимът на Путин награждава богато тези, които са склонни да се подчиняват на руската църква

Скучноватия мизансцен е наглед, предизвикващ гордост и радост за православните хора в страната, „поредното признание” ще кажат русофилите, „висока чест” ще отсекат политиканите, а всъщност ставаме свидетели на поредния маньовър на руските служби и кабинета на Путин за груба инвазия чрез това, което ни обединява – православието. От около десетилетие в Русия функционира международен фонд „Единство на православните народи”, който е сериозно захранван от държавата, управлява се от Руската православна църква и е предназначен да награждава личности, които с дейността или пряката си работа са обвързани с православието, съдействат за неговото разпространение и обединение и обединяват православните народи, но всичко това става под директната намеса и влияние на РПЦ , т.е. този фонд награждава богато тези, които са склонни да се подчиняват на руското православие и да го величаят в международните си контакти. Практически това е нещо като удостояването на някой с архонтска титла, но пирамидата е обърната – вместо личността да дава пари на църквата, то самата църква дарява със сериозна сума личности, които тя е преценила, че са допринесли изключително много за православието и то руската църква.

Премията на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” е в размер на 1 000 000 долара и се дарява от руския патриарх Кирил на личността, която са определили като се харчи по усмотрение на надарения. Първият български лауреат е президентът Георги Първанов-Гоце, а сега ще бъде награден и българският патриарх Неофит. Въобще не ми е ясно с какво толкова е допринесъл за православието в международен план Гоце и още по-малко как е изхарчил сериозната премия. Май след получаването на парите някъде той каза, че ще ги дари на българската православна църква, но какво стана така и медиите не ни съобщиха, може да е кеширал едната част в хотелите на сина си, а другата да е отишла за партията му АБВ – руският фонд не ограничава носителите на наградата по никакъв начин. (Прочети ДО КРАЯ)

Кратък мой коментар: Споделям всичко, написано в тази статия, само с едно нещо не мога да се съглася, а именно: че това, което в Русия наричат "православие", наистина е такова, работата е, че в Русия под "православие" разбират сатанинско-кагебистки и имперско-бесовски бездуховен комунизъм-материализъм, представян, кой знае защо, за "православие" и дори за "християнство", и то при положение, че няма нищо общо с тях! Истинското православие в Русия беше унищожено преди близо 100 години от същите тия чекисти-кагебисти, които сега имат заповед да се представят за "православни", разбирате ли за каква грозна гавра става дума?!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: