Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 27 март 2016 г.

Путин шегаджията
На срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Москва господарят на Русия Владимир Путин е проявил чувство си за хумор. Видяло му се е смешно, че американският му гост сам си носи куфара на слизане от самолета и намекнал, че би му помогнал - щом нямало кой друг да го обслужи. Ха-ха-ха…

Това ми напомня на един епизод от преговорите между Никсън и Брежнев в Москва преди много десетилетия, описан от Кисинджър в книгата му “Дипломацията”. Нищо ново под оскъдното московско слънце - където управлява кралят-слънце от ново поколение.

Брежнев, в желанието си да очарова своя гост, разказвал анекдоти на антисемитска основа, популярна в СССР (в присъствието на Кисинджър!), очаквайки те да прозвучат забавно за един американски президент. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: