Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 март 2016 г.

Васил Левски ни казва как следва да постъпваме с руските шпиони, агенти и мекерета



Васил Левски за руските агенти, Даниела Горчева

Руските агенти и цялата ченгесария, фалшифицирала под кремълска диктовка българската история, много са се превъзбудили напоследък и още малко ще изкарат и Левски русофил. Де, успокойте се, измийте си гурелите, отворете си очичките и хубавичко прочетете какво пише за такива като вас Левски:


Ето сега ми казвате в писмото си, че сте дохождали в разговор с някои си родолюбиви българи и на въпроса Ви отговаряли защо в 67 [1867 г.] и 68-мо [1868 г.] не взеха българите участие с четите? Ето че те си остават глупави на това питане, а българите направиха много хубаво, че не се измамиха подир четите. Обязаността бе не да бунтуват народа, но да свикват от градовете и селата умни хора да им показват как трябва да се приготвят, че като им се даде знак за революция - да бъдат всички готови. Това, брате Филипе, ако си забравил, [то] да им кажеш на горните господиновци. Аз имам и закона в пазвата си от 67-мо [1967 г.]. А и всичките войводи изпълниха ли, както им налагаше законът? То не ни е засега работата да говорим, а искам да докажа на горните ни родолюбци, че българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да изгубят най-добрите си юнаци, ръцете на кои[то] стои българската свобода. Пък тогава нека отсвирюва [нека тегли] България един век още. Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то [1869 г.], единия препоръчан от одеските българи, пък не излезе така. Уловихме няколко шартанлъци и хайде - отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Но нали по Вашите собствени думи Русия е пренебрежима величина, на която не си струва да се обръща внимание?

Ангел Грънчаров каза...

За мащаба на България, таваришч кагебист, Русия съвсем не е пренебрежима величина. Заради намесата на руските кагебисти и империалисти в българските работи сме на това дередже: руската мафия владее положението в България и командва парада у нас, поради което сме най-бедните в Европейския съюз.

Избягвайте все пак да се изказвате от мое име. Каквото имам да кажа или напиша ще го кажа и напиша сам, така става ли?!

Анонимен каза...

Това е нещо ново, сега пък все пак се оказва, че Русия не била съвсем пренебрежима величина, особено от гледна точка на България и си командвала страната като преди 1989 – което наистина е така. На мен ми е смешно, когато ни се обяснява, че 26 години след промяната в България имало някаква страшна мафия и олигархия, с която държавата все се бори, но не може да я пребори. Откъде се взе тази мафия? Та нали антикомунистите въстанаха и свалиха комунистите, да не би новите управници- антикомунисти, все репресирани от комунизма, да са създали мафията? Това е много странно, ако вярваме в мита за падането на комунизма в България 1989 и Русия 1991. Та нали и България, и Русия са станали демократични страни? Истината, разбира се е, че нито в Русия, нито в България комунизмът не е падал и че българската мафия без руска помощ не би могла да просъществува повече от 6-7 минути. Някой твърдят, че могат да изкарат 8 минути, но аз не вярвам :-) Но да оставим този въпрос засега.

А не Ви ли идва наум, че Русия може да има голямо влияние и в други страни и въобще по света, не само в България, върху която Вие сте така болезнено фиксиран, че не забелязвате нищо друго. С тази нагласа има опасност да проспите задаващата се Трета световна война.

Ангел Грънчаров каза...

Абсюлютизирате мощта на Русия, таваришч. "Кат Русия няма втора..." не е било в сила даже по времето когато е писано, а сега е шега. Апропо, с изключение на периода 1997-2001 г. и няколко месеца в периода 1991-1992 г. България е имала само комунистически (и ченгесарски) правителства, подчинени в крайна сметка на Москва. Няма защо да шишалкавите и да отричате тази проста истина.