Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 март 2016 г.

В Русия заваляха злобни коментари, които звучат като аплодисменти за варварските убийства




Т.н. "Ислямска държава" пое отговорността за днешните атентати в Брюксел, а в Русия заваляха злобни коментари, които звучат като аплодисменти за варварските убийства. “Докато шефът на НАТО Йенс Столтенберг е зает да се бори с измислената Руска заплаха и разполага военни в Латвия, под носа му в Брюксел взривяват хора”. Това написа в интернет същият Алексей Пушков, председател на комисията по външна политика в руската Дума, който възкликна по повод спирането на „Южен поток” по адрес на България: „Да ви е яд!”.

Едва прикритата радост на Пушков и намеците за това, че европейците и Западът сами са си виновни, направени днес от шефката на пресслужбата на руското външно министерство Мария Захарова, която нравоучително разсъждаваше в деня на трагедията за „двойните стандарти” като източник на тази беда, не оставят съмнение по въпроса кой има полза в тази „игра” на живот и смърт. Ще обобщя за вас с няколко думи суперлативите, според които Русия е превърнала живота на ислямистите в Сирия в ад, накарала ги е да станат „нощни птици” (т.е. да се крият в миши дупки), изпепелила ги е, смазала ги е (това е най-често срещаната похвала за чутовния руски подвиг в Сирия) – по стотици цели наведнъж е смазвала…

Вие вярвате ли? Аз вярвам. Приемам за истина всичко, което руските военни твърдяха за невероятната си, за безспорната си военна победа над терористите в Сирия и съответно приемам за основателни изблиците на преклонение пред този руски подвиг от страна на българските ретранслатори.

Обаче има само един проблем: защо смазаните, превърнатите в нощни птици, изпепелените, натиканите в ада от руснаците жалки терористчета не отидоха да отмъщават на Червения площад, ами решиха да се самоубиват сред страхливите толерасти и еврогейове, които с пръст не пипнаха т.н. "Ислямска държава" в Сирия?

Да не би отговорът да е в това, че командирите на Ислямска държава, в чиито редици се сражават хиляди говорещи руски език граждани на Русия, любезно пропуснати от руските служби да заминат в арабската държава, в голямата си част са обучавани и вербувани на територията на най-голямата по територия държава в света?

Ето и доказателствата със задна дата, че няма шега: Русия не е оставила камък върху камък от т.н. "Ислямска държава", обаче за това, както виждаме, неколцината останали живи терористи са решили да отмъщават в сърцето на проклетата Европа за това, че не ги е смазала или изпепелила! (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: