Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 март 2016 г.

Борисов има още много хляб да яде и асфалт с европейски пари да положи преди да достигне бележитите африкански и евроазиатски подражатели на своя прототип Живков



Ако не сте виждали банкнота от 100 000 000 000 долара (словом: сто милиарда долара), вижте я тук!

Както разбрахте обаче доларите са зимбабвийски. Венец на икономическата политика на комунистическата мумия Мугабе. Тоя кретенясал дъртел отдавна издуха рекорда на Милошевич от 1995 г. с неговата банкнота от 15 000 000 000 динара (със стоков еквивалент един по-голям резервоар бензин).

Оказа се също, че призивът на др. Мугабе “Да изгоним белите фермери!”, който приветстваха така възторжено всички антиколониални, антикапиталистически, антиимпериалистически и пр. прогресивни, революционни, леви сили на прогресивното човечество звучи прекрасно. Звучи революционно, антиколониално, антикапиталистически, антиимпериалистически и изобщо много прогресивно, самият др. Ноам Чомский го приветства, както приветства на времето и Пол Пот, но лозунгът има само един малък дефект - след осъществяването му на практика не остана кой да храни поданиците на МуМИгабе. И хората си спомниха за онези… за онези… - О! Има ли думи?! - страшни, жестоки и безоки времена на колониализма и апартейда, когато Родезия БЕШЕ ГРАДИНА.

Та като гледам дереджето на рублата, Владимир Владимирович ще трябва още малко да догонва бившите африкански клиенти на любимия му СССР.

Написа: СТАМБО


На 92 години Робърт Мугабе даде заявка, че иска да продължава да е президент на Зимбабве.

Мугабе, разбира се, прави уговорката че ще управлява отново само ако народът го иска. Едно към едно като нашият Тодор от Правец едно време. „Човекът от народа” обясняваше по същия начин своя европейски рекорд по продължително управление с това, че народът го искал.

Мугабе е на власт от 1980 г. и превърна водещата по много обществено-икономически показатели в Африка държава Родезия в расистки рай (от природна гледна точка тя е с райски климат наистина) с обратен знак. Диктаторът срина преименуваната в Зимбабве страна до пример за корупция, разруха и бедност. Има обаче още 3 години да наваксва до постижението на Тодор от Правец, който разпердушини някогашното гордо Царство България до статута на най-бедния съветски сателит в Европа, наследил пост травматично навика да си остава най-бедната държава на континента дори и като член на най-богатия клуб в света какъвто е Европейския съюз.

Междувременно Мугабе е на път да се превърне в светъл африкански пример по продължително упражняване на едноличната си власт за евроазиатеца Путин, когато самият Мугабе подкрепя когато му свирнат от Кремъл. Поради което Зимбабве беше между единствените 11 държави в света, които изръкопляскаха на руската агресия в Украйна, гласувайки срещу резолюцията на Общото събрание на ООН на 27 март 2014 г., когато 100 държави казаха „не” на присвояването на Крим от Русия.

На опашката на учениците на Мугабе по осребряването на народната любов и трансформирането й в еднолична власт се е наредил и наш Бойко. Но все пак той има още много хляб да яде и асфалт да положи с европейски пари - преди да достигне бележитите африкански и евроазиатски подражатели на своя прототип Живков.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=YtukSNdQ21s&list=PL8E5DC8F66DFF2CB2&index=1