Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 март 2016 г.

Б.Борисов няма никакво намерение за истински реформи, за промяна, напротив, той се чувства превъзходно в гибелното статукво



Равносметката, Автор: Васил Василев

Васил Василев е бивш състезател по информатика, математика и роботика, с редица национални и международни награди, студент е първи курс в СУ, преподавател по състезателна математика в няколко училища.

Наскоро се навършиха 5 пълни години, в които Бойко Борисов е премиер. И ето че идва времето всеки, който се интересува от съдбините на тази територия (да, вече не може да се говори за държава, не е останало населено място, което да си няма местен феодал, когото всички там познават и една значителна част работят за него), да направи едно умствено усилие, или както се казва – равносметка на реалните резултати. Нека започнем по важност (по десетобална система):

1) Правосъдие – 0. Може да се гордеем с най-честните, достойни, смели, умни и неподатливи на корупция лидери, липса на олигарси и хора със съмнително придобито имущество, а Румънците очевидно са затънали в корупция – при тях само за последната година има над 1250 дела срещу политици, олигарси, медийни магнати, бивши служители на комунистическия режим и други. А от тези 1250 дела над ¾ са завършили с осъдителни присъди. При нас такива дела са нула, зеро, 0. Ако оставим шегата на страна обаче трябва да осъзнаем, че вече сме на светлинни години зад Румъния. Защо ли? Главният им прокурор подаде оставка, заради неправомерно използване на кортеж от пътна полиция. При нас обаче най-много приятели да се посмеят в кръчмата на тази оставка – та нали премиера возеше с държавния самолет каквото и когото си поиска и почти всички си казаха „И кво? Нали оправя държавата, кво ни интересува, че си возел футболния отбор.”. И ето тук идва същностната разлика с Румъния, тя е вече и на психологическо ниво. Там ще се подаде оставка, която ще бъде поискана, а тук, на фона на всичко останало, най-много да се посмеят хората. А всичко, което трябва да се направи е да се последва модела на която си изберем държава в ЕС, или най-лесно – на Румъния, защото е показал, че работи и в балкански условия, и това е изцяло въпрос на политическа воля, която очевидно нашето правителство няма, което автоматично показва, че е замесено в много задкулисни договорки и го е страх от такава реформа.

2) Образование – 0. В тази сфера бяхме свидетели на особено рязтягане на локуми и особено нищоправене. Но явно и тук всичко цъфти и единствения проблем е как ще наричаме онези срамни пет века от историята ни. Това, че качеството на образование е на изключително ниско ниво и ни поставя на последни места във всички международни класации явно не е толкова голям проблем за природонаселението у нас. Както и това, че то вече не отговаря на критериите на бизнеса, че половината студенти излизат неподготвени за работа, че изпити се купуват за „50 кинта”, както се хвалеше един познат, който го е правил, че практиката на практика я няма вече в повечето университети, че половината от децата не притежават достатъчната четивна грамотност също не са толкова важни, колкото робството, присъствието и владичеството, нали за тези неща никой няма да излезе на улицата. (Прочети ДО КРАЯ)

Кратък мой коментар: Очевидно е, че Б.Борисов няма никакво намерение за истински реформи, за промяна на отчайващото положение, напротив, той се чувства превъзходно в гибелното статукво, което е предпоставка за възникване на мафиотски олигархичен и ченгесарски режим у нас начело с него, в качеството му, да речем, на наш султан (тъкмо ще се повтори историята на народния син Ивайло, който от свинар станал цар!). А Б.Борисов няма никакво намерение за реформи не само поради очевидния му умствен недостатък, а и по причина на това, че той самият е израз и въплъщение на въпросното статукво, той е негово произведение и в някакъв смисъл е негов апотеоз. Тия, които инвестираха в медийния чалга-феномен "Борисов" (а това са именно ченгетата от ДС и руско-българската кагебистка мафия) нямат никакъв интерес инвестицията им да отиде по дяволите - ако произведението им се обърне срещу създателя си и почне да прави реформи. България да стане нормална, правова страна, в която има законност, ред и не може да се краде изобщо не влиза в сметките на мафията-олигархията, която си създаде феномена "Борисов", та да я обслужва известно време. Тия, които инвестираха в чалга-шоу-политическия феномен "Борисов" имат интерес България да продължава да е остров на престъпниците, на бандитите и на мафията, т.е. да е страна, проядена от корупция, от престъпност и от пълно беззаконие, значи да е страна, намираща се в положението не на Европа, а тъкмо на Русия. Тъй че нещата са твърде сериозни, наивниците бяха измамени още веднъж (първия път ги измамиха с подобния феномен, наречен "Царо"!), сега се гласят да ни измамят за пореден път, подготвяйки новия пореден "спасител" и "баш-оправяч" на нацията. Деморализираният и отчаян от толкова много лъжци народ не разбира, че сме длъжни да заложим на ония здрави народни сили, борещи се за истинска промяна и реформа, има такива сили, но се прави всичко те да не могат да се изявят като действителна алтернатива и да се наложат като политическа сила на автентичната промяна.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: