Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 март 2016 г.

Петоколонниците на руския империализъм у нас са способни и на такава мерзост за да угодят на господарите си - да посегнат на Левски!




И този цитат ли е измислен: "— Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това за да ни подчини отново въ робство..."?!?!?! ... този път май вие сте за "скункс"! :-)

Krasimir Mladenov

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Да припишат думите "Който ни освободи, той ще да ни пороби" на манипулатора на руска заплата Чергар и неговия блог "Бизикилийкс" е непростима идиотщина, която си позволяват "Господарите на ефира", изживяващи се за нещо като "блюстители на истината" и на морала. Интересно е, че петоколонниците на руския империализъм у нас са способни и на такава мерзост - да посегнат на Левски - щото господарите в случая плюят не толкова по Президента на България, те фактически посягат на Апостола на българската свобода Левски! Васил Левски (както и останалите най-големи борци за национално освобождение на България) са споделяли философията, за която говори Президентът на България, а именно: да се освободим със свои сили, да не залагаме на това да чакаме "освободителката Русия" да ни поднася свободата като дар или на тепсия - щото руснаците ако изобщо разбираха що е свобода, първом поне себе си да бяха освободили! Та нещата не са така прости, както си ги представят шегобийците от "Господарите..." - или по-скоро тези, които са им платили, за да проведат тази нескопосана атака не толкова срещу Президента на България, а най-вече срещу Васил Левски. И тъй, проблемът е налице: казал (писал ли е) Васил Левски по въпроса че освободителите, дето ще ни подарят свободата, неминуемо ще ни поробят?! Ха да видим сега каква е истината по въпроса! (По въпроса прочетете и ето този коментар: Империята отвръща на Плевнелиев чрез един академичен лъжец)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: