Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 18 април 2016 г.

Обява за следващата сбирка на Дискусионния клубВ ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ в ПГЕЕ-Пловдив, който се опитвам да възродя (той иначе съществува от повече от 10 години, само дето замря през последните две години), предлагам тия дни да обсъдим следната тема:

КОГА УЧЕНЕТО Е ПРИЯТНО И ВДЪХНОВЯВАЩО, КОЙ Е ВЕРНИЯТ, ДОБРИЯТ ПОДХОД ЗА ИСТИНСКИ ПЪЛНОЦЕННО УЧЕНЕ И ПОЗНАНИЕ?

Сбирката на Клуба ще се проведе в сряда, 20 април, от 13.30 часа, място: интерактивната зала на училището, 1-ви етаж.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КЛУБА, ВАШЕТО МНЕНИЕ ИМА ЗНАЧЕНИЕ!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Аман бе, Скот Василий! Ти дори не си български скот, а савецкий..

anonimous