Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 23 април 2016 г.

Е те така правят "империалистите" у САЩ!Тексаски полицаи спряли водач на бус, който превозвал и трите си деца в него без детски столчета. При изясняване на ситуацията се оказало, че бащата е в труден финансов момент и няма пари за да ги купи.

Докато единият полицай разговарял с бащата, двамата му колеги влезли в съседния магазин и купили три столчета за децата. И не му написали акт.

След като колегите на полицаите разбрали какво са направили за да помогнат на бащата събрали пари и им възстановили сумата за покупката.

Е те така работят империалистите в САЩ!


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Viarno e. Sluchi se predi niakolko meseca. Imame mn takiva sluchai. Na nas lichno policai ni dadoha pari da kupia hrana na decata v edin mnogo tejuk moment. Taka e tuk.

Jaime Margarita Hernandez