Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 29 април 2016 г.

Управляващите от ГЕРБ ги друса комунистическата представа за всичко контролиращата и командващата парада милиционерска държава
... Бъчварова подчерта, че МВР ще затегне контрола над нерегламентираните превози, сред които е и споделеното пътуване, но поиска и промяна в закона, която да позволява на пътните полицаи да налагат и санкциите при констатирани нарушения.

Тя обясни, че в момента незаконните превози се извършват от превозни средства с до девет места. Органите на автомобилната администрация нямат право да спират, докато катаджиите могат да ги спрат, но не и да ги глобят затова, че возят хора без да имат лиценз.

Кратък коментар на Martin Demerdzhiev от Bourgas: Държавата ще следи дали хората имат свободни икономически отношения помежду си. Защото всяко нещо трябва да бъде обложено с данъци, а ако не може да бъде обложено, то трябва да бъде спряно. За какво е направена държавата, за какво и на кого служи законът, са въпроси с много кратък и ясен отговор. Държавата е направена за своите граждани и законът служи на своите граждани, а не им пречи да бъдат активни!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: