Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 април 2016 г.

Мразещите Костов са левичари, още се оглеждащи се за месия, който да им даде всичко наготово


ЗА МРАЗЕЩИТЕ КОСТОВ

Вие не сте десни. Вие сте левичари, несъзнаващи, че сте такива. Вие си представяхте прехода като процес, който ще смени местата - на мястото на привилегированите при комунистическия режим с някакви битови придобивки ще сложи вас. Автоматически ще сложи вас.

Вие изобщо не разбирахте, че промяната означава, че никой никому няма да дава автоматични придобивки, а преходът означава смяна на правилата. Че всеки губи гаранцията за работно място, за гарантиран доход, за гарантирани социални придобивки и че всеки ще трябва да се бори за тях, конкурирайки се с други - а държавата ще се грижи само за тези, който изпадат под чертата на жизнения минимум. И когато усетихте това, вие - ужким сте десният електорат, намразихте Костов. Защото в същността си вие не бяхте десни. Вие бяхте криптолевичари.


Вашето ядро, вашата душица беше и е ултралевичарска - аз искам да получавам, без да рискувам и без значение колко давам. Вие затова повярвахте на Царя. Вие затова върнахте социалистите в комбинация с Царя. Вие затова повярвахте на пожарникаря. Затова все още се оглеждате за месия, който да ви даде всичко наготово. Защото не искате, не можете или не смеете да запретнете ръкави - да си го направите сами. Жал ми е за вас!

Вени Гюрова

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Жълтурко :)

Анонимен каза...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5453045 Грънчаров, прочети това интересно е............

Анонимен каза...

Боже Ангеле толкова псувни ти ударих докато четях но като стигнах до края и видях кой го е писал се успокоих. Извини ме ако те е засърбяло.

Иван Искрев

Анонимен каза...

много ми хареса анализа.... съвсем сме се заблудили в читавостта на българина, във възпитанието му, в интелекта..... и най-вече в работливостта му...... но това не означава, че няма читави българи, но са толкова малко, че нямат шанс пред останалите........

ЗАЩО БЪЛГАРИНА ВИНАГИ ТЪРСИ ВИНОВНИЯ, А НЕ ВИЖДА СЕБЕ СИ? ЗАЩО БЪЛГАРИНА ИСКА ВСИЧКО НАГОТОВО И ВЕДНАГА? ЗАЩО НЕ СЕ ЗАПИТАМЕ ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ: КАКВО ВСЪЩНОСТ НАПРАВИХ ЗА ПРОМЯНАТА? ЗАЩО ЛИЧНАТА ИЗГОДА Е НА ПЪРВО МЯСТО? И ЗАДАВАМЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СИ БОГАТ И ДА ЖИВЕЕШ ОХОЛЕН ЖИВОТ, АКО ОКОЛО ТЕБ СА САМО БЕДНИ И ИЗНЕМОГВАЩИ?

Валерий Маринов