Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 април 2016 г.

Приказните богатства на крадливия кагебистки таваришч-президент-император Путин




Световна журналистическа мрежа разкри 11 млн. секретни документа. И връзки на руския президент с офшорки за милиарди

"Разкрито: Офшорна следа за 2 млрд. долара, която води до Владимир Путин".

Това заглавие се появи точно в 21 часа наше време на главната страница на британския "Гардиън" и още 109 световни медии от 76 държави, между които и българският вестник "24 часа". В сайта на "Гардиън" се появи и клипче със заглавие "Как да скриеш милиард долара" с лика на руския президент.

Става дума за така наречените Досиета "Панама", съдържащи повече от 11,5 млн. секретни документа за над 214 000 подставени компании, разкрити от 370 журналисти от цял свят. Сред тях е колежката от "24 часа" Алексения Димитрова.

Това е най-мащабното разгласяване на тайни досиета в историята на журналистиката досега. Първи за разследването съобщи германският вестник "Зюддойче цайтунг".

Документите идват от панамската адвокатска кантора Mossack Fonseca и съдържат данни за офшорните сметки на държавни лидери, наркокартели, членове на мафията, корумпирани политици и просто хора, укриващи доходите си от данъчните.

В ДОСИЕТАТА "ПАНАМА" - 50 БЪЛГАРСКИ ФИРМИ И НИТО ЕДИН ПОЛИТИК

Според разкритите масиви има данни за изградена мрежа от тайна офшорни фирми и огромни заеми на стойност 2 млрд. долара, а следите водят до Путин. Разкритията показват как руският президент е станал приказно богат, благодарение на близкия си кръг, съобщава "Гардиън". (Прочети ДОКРАЯ)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: