Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 април 2016 г.

Бях няколко дни в Долна баня, ето малко снимки оттам



На снимката е моята майка... тя е човекът, който има най-голяма заслуга да ме има - и най-вече да съм това, което съм. Тя е човекът, на когото едва ли ще мога да се отблагодаря за това, което ми е дал...

Следват снимки на моето училище. Негов патрон е Неофит Рилски. В това училище съм учил от 1-ви до 11-ти клас (дипломирах се през далечната 1977 г. в него с пълно отличие, моя милост беше ученолюбив млад човек). Сега училището е ремонтирано, обновено с европейски средства, има много свеж вид. Иначе сградата е от миналия век, открита е през 1918 г. Ето тук можете да прочетете историята на моето училище.

















Забелязвате ли на последната снимка едно дърво "Секвоя", такива дървета са рядкост у нас, в България? Доста е високо, дебело е, насадено е преди много години.

Ето и няколко снимки от съвсем новия спортен комплекс в гр. Долна баня. за първи път можах да го видя и разгледам. Чудесни условия за спорт вече имат младите хора в моя роден град, браво на градската управа за голямото постижение! В специално видеоклипче (което скоро ще публикувам) съм заснел повече от въпросния комплекс.







А по-долу следват снимки на една наша градина, засадена с ягоди (дали сме я на арендатор), тя се намира наблизо до река Марица, но е в пределите на града, на двайсет крачки от новия спортен комплекс е. Ако някой заможен софиянец (може и да е несофиянец) иска да купи този парцел (3 декара) за да си построи хубава вила, да заповяда, да ми се обади, природата там е великолепна, да не говорим за кристално чистия въздух. Долна баня е в полите на Рила планина, неслучайно всички, които са идвали или живели в Долна баня (сред тях и великите поети Николай Лилиев и Димчо Дебелянов) я възприемат напълно основателно като място, наподобяващо рая...

Самата истина е това, недейте да си мислите, че пиша тия неща само заради рекламата на нашия парцел земя, която наистина сме готови да продадем.















Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: