Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 24 април 2016 г.

Борисов: "Коя медия не ми е поискала, на нея не съм дал свобода!"Министър-председателят заповяда родните медии да станат по-свободни, но само с една-две позиции по-свободни от румънските - за да не се прекалява със свободата.

"Коя медия не ми е поискала, на нея не съм дал свобода! Рисуват ме дебел, плешив, взимат по 4700 лева, дъвчат като дъвка Пеевски и той заради тях, горкият, се маха. И пак ни класират назад! Безсрамници! Ще требе да ги стегнеме малко! Прекаляват вече, що повече искат?!" - разгневен коментира премиерът Борисов.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: