Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

петък, 22 април 2016 г.

Съвсем разумен въпрос относно една глупост, сторена от наште тъй умни парламентаристиАко не си гласувал ще те заличават от изборните списъци.

А ако не си платя данъците може ли да ме заличите от списъците на НАП? Мерси!

Aldin Dimitrov Aldinov

ДОБАВКА: Що се отнася до третата предложена промяна - ако не гласуваш на един избори на следващите да минеш през бюрократичния ад, за да възстановиш конституционното си право, то е провокация към здравия разум, не подлежи на коментар и налага намесата на лекари. Защото противоречи на здравия разум: да вкараш в закона задължителното гласуване и същевременно да пречиш на негласувалия веднъж да изпълни "дълга си" на следващите избори! (Виж: Както и да гласувате, ГЕРБ и ДПС печелят, От Петя Владимирова)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: