Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 22 април 2016 г.

Съвсем разумен въпрос относно една глупост, сторена от наште тъй умни парламентаристиАко не си гласувал ще те заличават от изборните списъци.

А ако не си платя данъците може ли да ме заличите от списъците на НАП? Мерси!

Aldin Dimitrov Aldinov

ДОБАВКА: Що се отнася до третата предложена промяна - ако не гласуваш на един избори на следващите да минеш през бюрократичния ад, за да възстановиш конституционното си право, то е провокация към здравия разум, не подлежи на коментар и налага намесата на лекари. Защото противоречи на здравия разум: да вкараш в закона задължителното гласуване и същевременно да пречиш на негласувалия веднъж да изпълни "дълга си" на следващите избори! (Виж: Както и да гласувате, ГЕРБ и ДПС печелят, От Петя Владимирова)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: