Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 май 2016 г.

За два месеца - септември и октомври 1944 г. - комунистите избиха над 30 хиляди души, обезглавиха нацията ни, ликвидирайки нейния елит




Заровените под земята мучаха с часове, разказват свидетели пред Надежда Любенова

... Чула за ужаса на кладенците в Цалапица, напълнени с трупове след 9 септември. Общо в селото били около 40. Трупове обаче са хвърляни в няколко от тях, предимно в кладенци на комунисти. Хвърляни са и жертви на терора от други села. Въпреки страховитите слухове хората не можели да припарят до зловещите места, които били охранявани. По време на колективизацията кладенците са засипани и няма белег къде са били.

Срещите с наследниците на убитите били изключително болезнени. Най-ужасяващ обаче е разказът на Рангел Казаков за отрязаната глава на майка му Божура, Богалина Казакова. Направил го партизанинът Костадин Пърчев, докато колегата му Тодор Проданов, близък роднина на семейството, държал ръката на 7-годишния син Иван. Повод за зверството на 3 юли 1944 г. е неотговарящо на истината съмнение, че Богалина издала Костадин и Тодор на властите.

Те се криели при девер Стефан, а тя им носела храна. Костадин хвърлил главата на жената встрани, ужасени близки закриват ужасяващата кървава гледка с рогозка. В смъртния акт общинарите не посмели да напишат истината, като причина за смъртта посочили анемия вследствие прерязване на гърлото. Съпругът на Богалина Стоян бил потресен да види съпругата си заклана като пиле.

След години се обесил на ореха в двора, както и брат му Стефан. След 9 септември Пърчев става комендант на Цалапица. С Проданов, други комунисти и леви земеделци ограбили и избили много невинни хора в селото. След няколко години Пърчев полудял.

Арестите в селото започнали още на 9 септември по план на новата ОФ власт. Избити са жестоко всички бивши кметове, бирникът Стоян Гаров, общинарите, дори метача в общината Иван Бундов, местен бедняк. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ )

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен да добавя, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: