Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 май 2016 г.

Имаме 45 пъти повече държавни чиновници на глава от населението отколкото американците - и 51 пъти повече отколкото холандците!



"САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;

ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;

БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.

Чиновниците ни, предимно софиянци, в относителен порядък са 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските.

Пропорционално в държавния апарат у нас на заплата трябва да има около 9 000 души, а не цели 440 000. Покорните данъкоплатци им плащаме не само високите заплати, но и осигуровките, представяте ли си?

Луди ли сме всички или сме тъпи и глупави по рождение?

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)"

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Е, трябва все пак да си проверяваме информацията и да не пишем безкритично глупости. Когато прочете, че в България има (относително) десетки пъти (!!!) повече чиновници, отколкото в САЩ, всеки интелигентен човек трябва да се усъмни в достоверността на данните. Само че българите са скарани с цифрите и математиката, затова не се учудвам. В действителност страната с най-много държавно служители спрямо общия брой работещи е Дания с 31,5%, следвана от Франция с 24,3%, Финландия, Полша, Холандия, Гърция и т.н., в САЩ са 14,6% и т.н.
Трябва освен това да правим разлика между държавни служители и чиновници в администрацията.