Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 20 май 2016 г.

Angel Grаncharov, видите ли, бил "voice of Freedom"?!Lolita Nikolova от Америка е написала нещо в спор с някои англоговорящи другари, защищаващи така изтънчено другарката Нешка Робева от мой коментар, че за да ме уязвят, са ме нарекли... "задник"; ето част от нейния отговор на нападките на тия толкова възпитани другари:

Bulgarians need to be proud that Angel Gruncharov still writes from Bulgaria as an exceptional voice of Freedom...

Това "voice of Freedom" ми прозвуча добре, хареса ми, отговаря точно на моята философия, според която свободата е най-важното за човека, а пък за нас, българите, дето масово не разбираме що е свобода и недоумяваме пред нея (не знаем що да правим с нея!), свободата е направо фатално важна; е, ще се постарая, според силите си, да заслужа такава една квалификация. То ние, философите, по дефиниция сме си гласове на свободата, та по тази причина благодаря за признанието, щото тия думи за мен са признание, че съм философ и че си върша точно работата, върша си работата както трябва.

Колкото и да не харесва това на някои другари и другарки, чиновници и чиновнички на ръководна длъжност от българското образователно ведомство, които ги втриса само като чуят името ми и толкова ме мразят, че се чудят в момента как да ме опраскат (уволнят) отново - та да изпълнят поръката на управляващата мафиотско-мутренска партия, според която в българското образование свободолюбиви учители изобщо не трябва да бъдат допускани и търпени!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Кот Василий каза...

А по русский будет "Голос тэпунгерства", мудило!

Анонимен каза...

Agree! Hope within one year Bulgaria will be a country of democracy without even one communist at power. It is impossible to have Freedom anywhere where communists have power since for them the Freedom is a poison. So logically - where there are communist - no Freedom , where there is Freedom - no communists!

Lolita Nikolova

Анонимен каза...

Как да го разрушим българският Картаген, като възпитаващите младото поколение така добре се " нагласят" към условията в страната и като мислещите и противопоставящи се, радетелите за промяна, в случая Ангел Грънчаров, толкова ги дразнят, че ги изхвърлят от системата автоматически и веднагически!

Maria Vassileva