Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 12 май 2016 г.

Упътване - с малък коментар, касаещ величието на правосъдието и законносттаСъдебното дяло, за което вече писах (виж: Тия, които си мислят, че могат да са нещо като господари на чуждите съдби, нека знаят, че са се нещо твърде много объркали!) вече е насрочено, ето информация за тия, които искат да посетят съдебната зала и да присъстват на гледането на дялото:

ВНЧХД No 960/2016, 12.5.2016 в 13:30, Зала 2

Ще е интересно. Заповядайте! Когато ние, гражданите, се преизпълним с уважение и респект пред величието на правосъдието (огромна и незаменима с нищо друго е неговата роля за живота ни!), тогава едва на тази база и животът страната ни ще започне лека-полека да се нормализира.

Този е начинът. Така стават нещата. така са станали нещата в нормалните, в благоденстващите държави и страни. В тях всеки си получава заслуженото... Освен това мисля, че нашият български Картаген трябва да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: