Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 22 май 2016 г.

Българският "матр`ьял" и на Запад, излиза, е не по-малко лош щом толкова много нашенци са се натискали да отидат на концерт на Слави Учиндолский




Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“ буквално взривиха зала „Уембли“ в Лондон с грандиозен концерт.

В началото Дългия плануваше концертът да е в зала „Трокси“, но билетите бяха изчерпани буквално за един ден и заваляха хиляди молби от българи, които също искат да го видят и чуят на живо. Тогава организаторите отмениха датата и потърсиха по-голямо място. Залата „Уембли“ е огромно закрито спортно съоръжение, и се намира точно срещу едноименния стадион.

За разлика от „Трокси“, която събира 2 600 души, в „Уембли“ има 12 500 места. И въпреки огромната и недостижима на пръв поглед цифра, всички билети бяха изкупени и в залата нямаше празно място.

Българи пътували дори от Белгия и Франция да присъстват на концерта, а накрая билетите отново били кът. Според наши сънародници, Слави вдигнал залата на крака, а когато запяла малката Крисия, всички се просълзили. (Прочети ДОКРАЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Да ви кажа честно - тази информация ме зарадва, и то по най-неочаквани причини: излиза, че щом толкова много нашенци, живеещи в Западна Европа (най-вече от Англия) са се натискали да отидат на концерт на Слави Учиндолский, то това ми показва, че те с нищо не превъзхождат нашенците, дето са си тука, т.е. качеството им е все същото; тоест емигрантите ни са си досущ същите каквито са тези, които не са емигрирали, излиза, че не са никакъв "елит на нацията", не са кой знае какви "мозъци", не са кой знае колко висококачествени (нито в интелектуално, нито в личностно, нито в каквото и да било друго отношение, примерно културно и т.н.), напротив, съвсем и изцяло същите са. Тази мисъл ми подейства, признавам, успокояващо. Изводите от нея може да са много и най-различни, но ето, сега вече съм по-спокоен за бъдещето на нацията ни. Виждате по какъв странен път се движеше тази моя емоция и мисъл - за да стигне до такъв успокоителен финал.

Спирам засега дотук. Освен това се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

А.Вунчева каза...

Не разбирам защо хората от властта и техни поддръжници се страхуват толкова много от Слави Трифонов. Защо го наричат как ли не и винаги говорят против него. Кажете кой друг певец събира толкова много публика. Може би не ви изнася, че той повдига духа на публиката с патриотичните си песни? Не сте ли виждали как хилядите българи пеят заедно с него възрожденските и патриотичните песни? Не разбирате ли, че на неговите концерти хората се чувстват българи? Всички властници направиха така, че думата патриот и националист да звучат лошо. А вие какво искате - да се превърнем в "биомаса", както ни искат американците, хора които са забравили или по-точно не знаят истинската си история и да станем послушковците на Европа и Америка и да изпълняваме всичко, което те пожелаят?
НЕ, ние които уважаваме Слави Трифонов, искаме да си знаем ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ, да станем предишните българи, които са цивилизовали целия свят и да знаем, че сме БЪЛГАРИ.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко Вунчева, гледам, че са Ви доста объркани понятията. Какви "предишни българи" искате да ставате с помощта на Слави Трифонов, каква "истинска история" искате да възстановявате, какви американци и европейци все ви пречат да бъдете българи, тия неща са много интересно да бъдат изяснени, та да разберем страдащата Ви душа?! Слави очевидно Ви дава някаква духовна храна, ние пък, дето не се прекланяме пред него, се питаме доколко е качествена тази храна. Слави наистина пръв разбра, че може да прави пари от простотията, ето, той се възползва. Това, че пълните стадионите му, показва само колко е зле България в духовно отношение, колко е болна тази наша страна от комунизъм, от безкултурие, от бездуховност. Слави се държи като профан, това поне не сте ли го забелязала до този момент? Нека да ви унижава, другарко, щом това толкова Ви харесва. Он сега ли ще става новият оправяч на нацията ни? Вие знаете ли колко много той е дружил с мутрите и с бандитите? Вие и пред тях ли се прекланяте?