Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 май 2016 г.

Наистина, а какво ще стане с образованието у нас ако държавата престане да се меси в него?



Програмист: Да спре държавното финансиране в образованието!

"ИТ индустрията се развива, защото е свободна от държавата. Когато държавата не се меси с нейната некомпетентност в работата на фирмите, те се развиват нормално. При нас няма толкова корупция, защото хората работят за чужбина, за истинския пазар, а и им се плаща отвън". Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Светлин Наков, съосновател на СофтУни.

Според него липсва адекватна връзка между бизнеса и образованието, а това се дължало най-вече на остарялата система на обучение във висшите ни училища.

Той сподели мнението си, че държавата трябва да спре финансирането на образованието, за да се откроят най-качествените ВУЗ-ове с най-подготвените кадри. (ППрочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: