Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 май 2016 г.

Как така да не заслужава орден за високи културни постижения другарката Робева бе, вий чувате ли се какво приказвате?!




Даването на най-високото държавно отличие орден "Стара планина" - първа степен на треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева минава на косъм след като вицепремиерът Румяна Бъчварова се противопоставя на предложението тя да бъде удостоена с наградата, разкрива стенограмата от днешното заседание на Министерския съвет.

"С цялото ми уважение към заслугите на госпожа Робева към спорта, към нейните успехи там, които са безспорни, мисля, че приносът й в областта на културата, заради който се предлага да бъде отличена, не може да бъде съпоставян с този на действително утвърдени творци, каквито има в следващата точка и които се предлагат за орден „Св. Св. Кирил и Методий”. Например, Теди Москов, Камен Донев, Мариус Куркински, Васко Василев… да не изброявам всички. Затова, може би е по-добре да бъде наградена за заслугите й в областта на спорта", казва вицепремиерът Бъчварова.

Премиерът Борисов обаче соломоновски отрежда въпросът да се реши с гласуване, което завършва с любопитен резултат. Шестима министри са "за" получаване на "Стара планина" от треньорката (Лиляна Павлова, Красен Кралев, Николина Ангелкова, Вежди Рашидов, Ивелина Василева, Ивайло Московскии) и също толкова са "против" (Румяна Бъчварова, Владислав Горанов, Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Меглена Кунева, Екатерина Захариева). Така решаващ се оказва гласът на премиера Борисов, който също се обявява за това Робева да получи най-високата държавна награда и решението става факт.

Кратък мой коментар: Как така с какво е заслужила ордена другарката Робева, другарки и другари министри? Що за глупав въпрос поставяте?! Амче примерно другарката Робева постоянно и то най-културно контактува с духа на самата баба Ванга и ни съобщава най-новите й пророчества! Благодарение на което нашият държавен кораб все по-уверено пори водите към светлото ни бъдеще! Освен това тя много помогна на толкова културния другар Бареков да бъде припознат от сума ти нашенски малоумници като нов оправяч на нацията ни - и го вкара в Европейския парламент, сега ако требе и на Слави Трифонов ще помогне, срещу съответното заплащане, да постигне още по-главозамайващи успехи - за още по-светло бъдеще на българско-руската ченгесаро-кагебистка мафия и олигархия! И това ако не са заслуги, заслужаващи орден "Стара планина", аз не знам какви по-големи заслуги може да има човек! Освен това тя е била много приближена до другаря Тодор Живков и нищо чудно да общува и с неговия дух!

Това са сериозни постижения, другарки и другари, как можете изобщо да се съмнявате в заслугите на другарката Робева? Я се засрамете малко, завистливци такива? Нема да дадем орден на некой си там кирлив учител или пък гладен писател - при наличието на такива висококултурни дейци на нашата тъй висша спиритуално-мистична духовност, разберете ме най-после бе, другарки и другари министри! И ти, г-н Президент, като връчиш ордена на другарката Робева, ще можеш дори да се сравниш с другаря Гоцэ Первановый, он раздавал этот орден с шепи, якобы тоз орден е нещо като лимонадените капачки! И раздаваше ордена другаря Гоцэ все на верни, проверени другари-ченгета, нема да се излагаме сега я?! (И самият Доган е Гоцэв орденоносец, и Тренчев, и Манджуков, и кой ли не още...)

Казах каквото трябваше. Освен това се чувствам длъжен да добавя, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Ursus Major каза...

Грэнчаров, вы и эсть тэпунгер!

Анонимен каза...

Тези бутафорни ордени и награди нямат никаква стойност и това е добре известно както на награждаващите, така и на нагрдените.

Анонимен каза...

Ха-ха, сатанистка Нешка Робчето наградена... На бълхарите отдавна ви се е сдухал мозако тотално, ОК?... Маймуняци богомили имат ли ум за нещо, а, AIG?...