Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 май 2016 г.

На помпозна учителска седянка в зала "Армеец" др. Кунева, подобно на Боримечката, ще изпушка Черешовото топче на реформата!




Вицепремиерът Меглена Кунева и екипът й са решили да ознаменуват с топовен залп за над 2 милиона лева някакво митично начало на реформата в образованието. 14 000 учители ще напълнят зала „Арена Армеец“ на 19 юни. Те ще са делегати, избрани от над 80 000, колкото са българските учители. Истински триумф на просветната воля.

Целта на най-големия учителски събор, провеждан някога, е „преподавателите да се обединят около новите неща в училищния закон, който влиза в сила от 1 август“. Това е обяснението на зам.-министъра на образованието Диян Стаматов, дадено пред в. „Стандарт“.

Законът за предучилищното и училищното образование беше подложен на обществено обсъждане. Така че целта не издържа – няма как преподавателите да се „обединяват“ около закон, който вече ги разедини като мнения. Достатъчно е да се погледнат няколко дискусии около пропуснатите теми и автори в литературата и историята…

„Седянката“ в „Арена Армеец“ си е чиста проба ухажване. Какво ще демонстрират „делегатите“ ли? Как гилдията на учителите е зад гърба на Кунева.

„Обединяването“ на преподавателите около „новите неща“ в училищния закон не става с шоу в „Арена Армеец“, кетъринг и няколко речи. В крайна сметка законът е факт. Оттук нататък работата на МОН е да спази изискванията му тази година – да има нови учебници за първи и пети клас, каквито няма да има. И още няколко по-дребни неща, които също няма да се случат. (Прочети ДО КРАЯ)

В тази връзка аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ама учителите тази министърка не я искаха, до кога служебно ще се назначават и ще се правят на реформатори? Много станаха вече хората, дето от всичко разбират, аман бе! Тя някога редови учител била ли е? Като им отпуснаха на учителите 50 лв отгоре, това ще ли ги направи безгласни, как смятат? Големи организатори - на седянки с почерпка - а работата по същество кой ще я върши? И тая другарка нема да я бъде дълго, офффф!

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Седянката в "Арена Армеец" е шоу! "Нека шоуто да продължи!"

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

Накъде вървиш, народе възГЛУПЕНИ?

Chavdar Kamenarov