Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 май 2016 г.

Аморализъм и комунизъм са синоними



Valeria Veleva написа във Фейсбук: Отиде си Чичко Филипов! Най-добрият човек в телевизията. Благ, чаровен, красив, елегантен, строен - еталон за професионалист, за голяма личност и невероятен колега.

Близо 20 години работих с него в БНТ, аз - прохождащ телевизионер, той - корифеят, на когото по коридорите на БНТ му правехме път!

После, когато през 1992-ра синята власт на Асен Агов изхвърли всички тв говорители, които в онези години бяха емблемата на БНТ, чичко Филипов се отдръпна с достойнство, не каза никому лоша дума, не се оплака за нещо и от никого - изживя като аристократ на духа своя достоен живот.

Почивай в мир, Приятелю! Събрахте се добра компания там, горе!

Кратък мой коментар: Интересно е, че др. Велева е успяла да политизира даже и смъртта на един човек! И смъртта на един човек е използвала за агитация против "сините варвари" - и за прослава на непрежалимото сияйно минало на комунизма! Аморализъм и комунизъм очевидно са синоними...

А иначе Бог да прости дългогодишния четец на комунистическите тодорживкови лъжи от синия екран!

Освен това се чувствам длъжен да кажа, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Ursus Major каза...

Грънчаров, това, че си тъпунгер (тъпанар) не ти дава право да забравяш какво беше. А именно - когато СДС дойде на власт през 1991 развъртяха метлата и изгониха хиляди способни, като на тяхно място докараха дебилни нискочели примати, чиято основна заслуга беше способността им да вдигат двата пръста и да викат "СДС" и "Долу БКП!".

Анонимен каза...

С Русия нещата са така - тя е велика...

С поляците стана инфекция, убихa им там (airplane crash) не знам кой, ама за тях е министър-председател, ОК?...

Но извинете ме, Русия е голяма, нима има време да се занимава с някакви си поляци?...

Подозирам че теа гниди (поляци) говорят подобен език, поляк ми каза че имат 6 падежа, значи руски, а?...

Не знам, Полша не съм чул да е велика държава, но съм чул това за Русия, ОК?...

Не е приятно а? За BG пезевенци под султана това не е кеф, а?...

Не знам, ти си идиот, това е без съмнение, но Русия си е още там, ОК?...

Най ме учудва едно - там си бил 4 или колко години и не си усетил силата им...

Егати, ти си наистина идиот...

Черешовотопчест AIG - вика Мак Гахан: Те маршируваха по главната улица на селото и пееха революционни песни и през ум не им минаваше през маломернийо мозак, че трeбва да се подготвят за турска атака...

Същите безмозъчни маймуни управляват и сега BG, ОК?...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Силата на руснаците е в лоченето на водка и в отдадеността им на тиранията, таваришч кагебистки олигофрен. Руснакът трепери от неистов страх при мисълта, че може някога да престане да е роб... прочети някога Достоевски, червена тикво!