Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 май 2016 г.

Нашенски съвременни политически перверзии и психопатологии



... След 1989 г. в политиката навлязоха последователно три ешелона хора от някогашната БКП. Първият ешелон бяха реформаторите от самото Политбюро и техните сподвижници в ЦК на БКП и висшата номенклатура. Те бързо отпаднаха от управлението. Вторият ешелон кадри бяха по-младите технократи и средна номенклатура от БКП и комсомола, които постепенно овладяха ръководни постове в БСП. От тях е и Сергей Станишев, син на кандидат-члена на Политбюро и секретар на ЦК Димитър Станишев. Той е от малкото примери, в които синове замениха бащите си в ръководството на партия.


По правило в някогашната комунистическа номенклатура бяха привличани всякакви по-амбициозни хора, които искат да правят кариера или просто са способни да ръководят, независимо дали цех, отдел, училище или някоя дирекция в бюрокрацията. Много от тези хора след 1989 г. се вляха и в други партии – просто защото имат качества и амбиции, и вече имат избор – не са в положение да служат само на БКП. В управлението се извърши и поколенческа смяна.

Последва огромно недоволство от болезнения преход, ликвидация на селско стопанство и производства, разочарование от няколко различни поредни правителства, голяма емигрантска вълна, която оголи села и градове, и изкара навън голям процент от амбициозни и икономически активни хора.


След всичко това на политическия тезгях излезе нов ешелон хора, произлезли от БКП. Това са хората на ГЕРБ. Третият ешелон. Някогашни пожарникари, дребни милиционерски шефове, дребни партийни секретари (Цецка Цачева), дребни комсомолски секретари (Плевнелиев), по някоя внучка на хора от ЦК на БКП (Лили Павлова). Вместо синове на висша номенклатура, в новата партия босове станаха например син на шофьора на вътрешните министри при комунизма (Цветанов), не липсват и агенти на ДС.

Десни, заедно с бивши партийни секретари. Към новата ГЕРБ се прилепиха стари седесари, като Георги Марков (също дребен агент на ДС), като Едвин Сугарев – които откриха с прочувствени речи в неделя в зала „Арена Армеец” предизборната кампания на ГЕРБ, съвсем в духа на ранните си седесарски речи. Няма никакво значение кой какъв е бил преди, обединяващото е фронтът срещу БСП. Нещо като някогашното ОФ. Може да си бил комунист, да си бил партиен секретар, ние сме заедно – както един до друг се появиха на митинг параноичният антикомунист Евгени Михайлов и бившата партийна секретарка Цецка Цачева. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: