Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 май 2016 г.

Чакаме авторитетното становище на най-напредналата нàука в света - руската - по тъй актуалния проблем колко и как трябва да бием жените си




Семеен терапевт от Саудитска Арабия публикува видео, в което дава съвети как и кога е правилно да бием съпругата си, предаде "Индипендънт". Халед Ал-Сагаби казва, че това е проблем с много подводни камъни и неясности - "Но, ако Аллах е рекъл, ще преминем през този мост безопасно", допълва той. Видеото е заснето по-рано тази година, но бе преведено и пуснато наскоро от базирания във Вашингтон Институт за изследване на медиите в Близкия изток. В клипа специалистът пояснява, че боят трябва да е с цел дисциплиниране на жената, а не просто да си излееш гнева върху нея. (Прочети ДОКРАЯ и изгледай и видеото ако искаш)

Кратък мой коментар: Не само в Арабия бият жените си, а и в Русия (в Русия често и жените бият мъжете си, но това е отделна тема!). Наскоро четох статия, в която руски психиатър - моля, следете ми мисълта внимателно! - бил разработил "нов нàучен метод за ефективно лечение на психични заболявания", според който лекарят БИЕ пациента си, т.е. БОЯТ според тази нàучна теория се оказва ефективно терапевтично средство! Виждате, че руската "нàука" успява да запази мястото си на най-напредналата (передовая, авангардная) нàука в целия свят! Толкоз по въпроса.

А за това трябва или не трябва да бъдат бити жените, дали боят помага женските страсти да бъдат някак усмирявани, дали жените, които не са бити по подобаващия начин, не побесняват, което е твърде опасно - всичките тия неща, за които разсъждава арабският "учен" могат да бъдат обсъждани само когато изчакаме да дойде авторитетното становище на дейците на най-напредналата нàука в света, именно руската императорска нàука. Точка.

Освен това мисля, че нашият български Картаген трябва да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: