Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 май 2016 г.

Знаете ли кои са галените лакоми дечица на епохалния българския преход?


Камен Воденичаров циркулира от медия в медия и навсякъде е приветстван изключително мило: "Ах, колко възхитително, детето на прехода Камен Воденичаров навърши 50 годинки!", славословят юбиляра леко зачервените от възхита репортерки и водещи. Да, Камен Воденичаров е не просто дете на прехода, той е галено дете на прехода: такива като него успяха да осребрят всичко, що ни се стовари връз главите в този наш епохален преход и да превърнат мъките и страданията ни в... пачки банкнотки. Освен Камен Воденичаров епохалният ни преход има още сума ти галени деца, цяла несметна сюрия галени лакоми дечица имаше нашият епохален преход и всички те смукаха и бозаха ненаситно от тъй апетитните цицки на прехода.

Да изброявам ли кои са другите галени деца на нашия епохален български преход от комунизъм към... какво, да, до какво стигнахме, как да охарактеризираме постигнатото? - та да изброявам ли тия други галени деца на нашия преход или вие си ги знаете добре и без мен? Амче Слави Трифонов, нашият вечен народен трибун също е едно галено детенце на нашия преход. Андрей Райчев също е такова едно галено и добре папкащо галено детенце, продавач е на скъпоструващи лъжи и илюзии. И други такива като него има, вий ги знаете.


Самият титан Боко Борисов също е едно галено дете на нашия епохален преход, което изневиделица се появи отнякъде и успя да се намести на най-видното място на трапезата. Да изброявам ли други такива преуспели галени деца на прехода ни, които и пачки натрупаха, и хотелчета, и какво ли не още. Амче и Гоцэ Первановый тоже является таким галеником судьбы и болгарского перехода, он также е и галено детенце и пръв довереник на нашата тъй свидна руско-българска кагебисто-ченгесарска олигархия.

Да изброявам ли още кои са галените лакоми дечица на българския преход от нашта звездна, с извинение, "журналистика", които на кого ли не слугуваха тия самоотвержени лапачи, на кого ли не месиха баници, от кого ли не прибраха тлъсти хонорари за съответните мерзости, които направиха срещу заплащане? Или нема нужда, вий сами си знаете кои са тия наши хубавци, добре знаете имената на цялата тази звездна напаст, от която няма отърване, която всеки ден ни тероризира и смуче ли, смуче от тъй дащните и апетитни цицки на нашия преход?

Спирам дотук. Няма смисъл да се говори повече, всичко е ясно. Освен това съм длъжен да кажа, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: