Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 май 2016 г.

Издигането на Б.Борисов за "единна, общоприемлива и обединителна", моля ви се, "дясна" кандидатура в президентските избори ще бъде погребалната песен на дясното у нас!



Гледахте ли интервюто на Борисов от вчера? Ето го ако некой като мен не го е гледал (аз още не съм го гледал, немам толкова много излишно време, ама фърлих един поглед на текстовия му запис): Борисов: При предсрочни избори няма шанс за правителство (Видео), тук интервюто му е и в текст, и във видео, а заглавието, сами забелязвате, е много умно, нема що, страшна работа - от акъл некои вестникари преливат направо! Много анализи ще предизвика туй интервю. В тази връзка в едно друго интервю един другар-политик-подлизурко от Реформаторския блок дръзна да каже, че Бойко Борисов бил "общоприемливата и обединителна ДЯСНА кандидатура" за изборите за президент! В тази връзка имам само един съществен, необходим въпрос, съдържащ няколко важни момента, които ще се постарая да изложа ето как:


Откъде-накъде Б.Борисов, моля ви се, да е тъкмо ДЯСНА кандидатура? Що таман "дясна", а не некаква друга? Кое именно е "дясното" у Борисов, след като то изобщо по нищо не му личи? Нито в мисленето, нито в поведението му личи нещо "дясно", простете, но "дясното" на Борисов се оказва, че е твърде тайнствено и дори мистично, аз лично не мога да го забележа, то е съвсем фантомно, илюзорно, не зная как да се изразя?! Абе нема го "дясното" у Борисов, той може да е всякакъв, но тъкмо "десен" не е, камо ли пък да кажа, че е "дясномислещ", че е с десни ценности! Пълна фикция е бойкоборисовото "дясно", пълно менте е неговото "дясно". Ако Б.Борисов каже или направи нещо дясно, аз ще бъда първият, който ще го поздрави, ала за жалост той не може нито да каже, нито да направи нещо дясно. Ето, втори мандат управлява, пък нищо дясно нито е казал, нито е направил, политиката му е неопределима в тия категории, тя е извън подобни координатни системи, а причината е това е простичка, а именно, че лидерът им Б.Борисов хал-хабер си няма що е това дясно, за сметка това, смея да заявя, от него лявото (комунистическото, комуноидното) блика в най-чист, неподправен вид, ама това е вече друга тема, нека сега-засега да не я засягам, щото сега думата ми е за друго, за набеждаването му, че бил, видите ли, "десен", айде де, откъде накъде, моля ви, не обиждайте човеко!

Та значи аз много се съмнявам дали Б.Борисов изобщо знае що е това дясно, що пък не го попита некой журналист, защо не му зададе ето този простичък въпрос: кажи, другарю Премиер, що е това дясно според Вас? - та да видим какво ще отговори. Да даде разяснение, да поясни що разбира под дясно, ето много ми е интересно да разбера що ще каже по този въпрос нашият "десен" герой.

Интересно е това, че леви хора много се радват и възхищават на нещата, които Б.Борисов казва и прави, примерно не може ляв, сиреч комунистически или комуноидно мислещ човек да не изпадне в някакъв говежди възторг от неговата оценка за Тодор Живков, а именно, че бай ви Тодор бил направил еди колко си Българии, сиреч бил направил толкова много работи, че тях следващите управници след него не можели дори само да боядисат! Б.Борисов, по неговите собствени думи, много се бил възхищавал от Мао Дзе Дун, от Сталин, от Т.Живков, това ли му е, позволете, неговото тъй оригинално "дясно"? Абе как така можете да набедите Б.Борисов че е десен при положение, че този човек изобщо не вдява що е това дясно, не разбира що е дясно, нему е изцяло чужд десния манталитет, дясното мислене (подчертавам, мислене, вие лично забелязали ли сте у Борисов такава наклонност изобщо да мисли, и при това по десен начин, айде не се излагайте!), та десните ценности са му изцяло чужди, срамота е при това положение да го определяте като "десен"! Та он сам нищо чудно да ви се обиди ако определите като "десен", нищо чудно да си мисли, че да определиш некой човек като "десен" е некаква обидна дума или квалификация!

Тъй де, нема защо да се заблуждаваме, че не е така! Б.Борисов аз много се съмнявам дали изобщо знае що е политика със своя пожарникарско-милиционерски акъл, а вие го мъчите да разбере що е това "дясна политика" или "дясно управление", айде моля ви се, бъдете поне малко по-състрадателни към него, недейте да го мъчите толкова, че он, милият, ни е нещо като национален капитал! Стига сте го тормозили, че може да рухне - що ще правим тогава без него?

Некой кукловод даде на Б.Борисов "дясната" театрална роля или ролята на "десен политик", просто на човеко му се падна тая неведома роля (щото с оглед да бъде окраднато, приватизирано дясното у нас, да бъде присвоено дясното от мафията, се наложи да турят на десния пиедестал некое "наше момче", на което ченгесарската мафия да има пълно доверие, е, това момче-късметлийче се оказа, че носеше името Бойко Борисов и беше родено и израсло в Банкя!), ала Б.Борисов, за жалост, изобщо не знае, няма как по указаните причини да знае що значи това пусто дясно и ето, в думите, в поведението, в управлението си най-нагледно показва, че дясното му е изцяло чуждо, непонятно, непознато, той дори не може да го проумее, камо ли пък да почне да го прави така, че да му личи! Цял резил ще бъде ако Б.Борисов бъде попитан да каже що значи туй "дясно" и он, да допуснем, се съгласи да отговори; пълна излагация ще бъде, щото он просто не знае това, нещо не може да каже или ще каже некой резил, некаква глупост ще каже, разбира се.

Та значи Б.Борисов при това положение не може да бъде "дясна кандидатура" за изборите за президент, моля, не го мъчете чак толкоз! Щото у нас ако нехаем за тия неща, на Запад не нехаят, на Запад ни гледат сеира и ни се чудят на акъла. Примерно не сте ли прочели в очите на Меркел или на Дейвид Камерън, британският премиер-консерватор как ни се смеят на акъла че у нас Б.Борисов минава за "десен", а пък те лично у него нищо "дясно" не намират, та по тази причина гледат на нашия "десен" Борисов като на некаква странна екзотика, гледат на него като на некакво непознато животно, такова животно, каквото просто нема у природата!

За резил пред целия свят станахме с тоя Б.Борисов, с неговото мистично, несъществуващо реално, немащо го "дясно", което при това било, видите ли, "общоприемливо" и "обединително" за десните сили у нас! Малее, как го каза тоа подлизурко това, а?! Горките десни, хептен за окайване ще станем ако допуснем Б.Борисов да стане наша "общоприемлива" и "обединителна" и при това "ДЯСНА" кандидатура, това ще бъде нашето окончателно самоубийство! Стига десните да кандисат Б.Борисов да стане такава тяхна фигура или десен президентски кандидат!

Б.Борисов и бойкоборисовци успяха да съсипят дясното у нас, те направиха нужното да профанизират дясното - така се поиздевателстваха над него, че го доведоха до сегашното незавидно положение. Издигането на Б.Борисов за "единна, общоприемлива и обединителна", моля ви се, "дясна" кандидатура ще бъде погребалната песен на дясното у нас, да се надяваме, че истинските десни сили у нас няма да се фанат на това последно свое самоубийствено хоро. Ще видим де. Б.Борисов може да е всекакъв, но тъкмо "десен" он не е. Он е нещо като "амалгама" или сплав, он е смес, он е нещо нечисто, неизявено, неопределимо, трудно е да се каже що е Б.Борисов, некои неща при него са ясни, личат си, примерно мутренското у него си личи, бодигардовското, пожарникарското също си личи, но "десно" нещо у него да видиш, е, това вече е прекалено, оставете човеко на мира, не го мъчете толкова, смилете се над него!

Айде, спирам дотук, казах каквото требваше. Освен това отново се чувствам длъжен да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Леви и десни са наистина твърде условни понятия в посткомунистическата политика, но тези граници вече са силно размити и в старите демокрации, виждаме как например е Германия или Австрия всички са почти еднакви или по-скоро еднакво леви, така че България едва ли е за резил пред света, понеже всички са така.
Мен обаче ме интересува друго: „Некой кукловод даде на Б.Борисов "дясната"…» - това е много ключово твърдение и аз бих искал да знам подробности: кой е този кукловод и как така може да си прави, каквото иска и да налага когото си иска? Какви са въобще скритите механизми на функциониране на посткомунистическата система? Кой взема истински важните решения в посткомунистическите страни, вкл. персоналните? - Или някой гласоподавател си мисли сериозно, че «избира» парламент или президент? Къде се сбират тези кукловоди? Как вземат решенията си? Как ги прокарват?