Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 31 май 2016 г.

Интересно - за ония, които се интересуват от новостите в образованиетоGayane Minassian сподели събитие на Национална мрежа на родителите:

MOOC е онлайн курс с неограничен достъп, който прави безплатно и достъпно знание от световно известни университети като Харвард, Станфорд, MIT, Дюк, Йейл и др. Той дава възможност за персонализирано учене със собствено темпо по всяко време и на всяко място. За съжаление процентът на завършващите тези курсове по света е нисък – между 4 и 20% от записалите се. В Education Cities (организация, основана от Яков Хехт, автор на "Демократичното образование") вярват, че причината за това е, че за голяма част от хората не е удачно да учат сами пред екрана. Ето защо те са разработили метод за изучаване на MOOC в група – моделът How2MOOC: прочети ОЩЕ.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: