Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 юни 2016 г.

Бошлаф работа е нашата, българската работа!



Избрахме си за премиер човек, произхождащ от милиционеро-ченгесаро-мутро-бодигардо-мафиото-бандитските среди - с надежда че само он ще може да се разбере с тях, ще може да ги някак озапти, да им повлияе, да ги накара да кротнат поне малко, да мирясат... умни сме, нали, нещо повече, велики умници сме, нали така?! То нашата май прилича на следното: да си наумим, с оглед да запазим стадото си, да турим за негов пазач един вълк - с надеждата той да убеди и да усмири събратята си вълци и те да престанат да крадат и да лапат вече овци и агнета; да, ама не, май тоя фокус, дето го измислихме, нема да помогне.


Сега ни пробутват нов оправяч на нацията, Слави Учиндолский, ама не можем да скрием, че и он е близък на същите тия милиционеро-ченгесаро-мутро-бодигардо-мафиото-бандитски среди, дружил е с разните му там бандити, песни още пее за тях, тъй де, продължаваме да мислим, че гарван може гарвану око да извади - бошлаф работа е нашата, българската работа! Аман от наивници бе, аман от немислещи що правят хора в тая страна бе! Аман от малоумници бе! Кога ще дойде акъло в главите на по-големата част от природопопулацията ни бе?!

И още една мисъл ми идва в главата като гледам как мутрите и бандитите пак почнаха да се стрелят съвсем открито по улиците: питам се, дали пък г-н Премиеро не стои в политиката не за друго (он вече си уреди положението в имуществен план, предполагам, и то доволно-предоволно!), а само за да ползва безплатната държавна охрана - щото ако не е на некой държавен пост ке му се наложи сам да си плаща охраната, а това са сума ти пари! И за да пести от пари за охрана, он, видите ли, продължава да се занимава с политика! Има резон, нали така? Що да арчи за охрана като може охраната му да я плащаме ний, данъкоплатците?

А иначе гледам, че в политиката он вече се изчерпа, нема веке никакви идеи и цели (не че некога изобщо е имал де!), постигна сичко, що си пожела, подобно на Азис, сега му остава само да си поживее, но понеже, нема как, много бандити му имат зъб, му се налага до края на живото му да бъде добре пазен; е, по тая причина ке му се наложи още да стои в политиката, та барем да не си плаща от джобо охраната. Какво ще кажете за тая моя мислъ? Имам ли право да мисля така, така да виждам нещата? Що да не си поживей на спокойствие още 10-тина годинки като президент, да речем? А?

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Не е само до природопопулацията, г-н Грънчаров. Вера Мутафчиева (Бог да я прости!) описваше в едно свое есе как хайтите, криминалните типове, разбойниците в Османската империя постепенно завземат местната власт и почват да се грижат за раята, облагородяват се, пращат децата си да учат в чужбина, и постепенно всичко се оправя. Дори прогнозираше такъв сценарий и за криминалния ни преход. Щом Вера Мутафчиева е вярвала в това (ако не е било писателска фантазия), какво остава за байчо на село и отрудената му фамилия.

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

Не знам какво е това, ама че умеем постоянно и хубаво да се самопрецакваме - умеем го, големи майстори сме в самопрецакването! Интересно е, че самопрецакавайки се постоянно, изобщо не се усещаме, че сме се самопрецакали - и си въобразяваме, че сме надхитрили едва ли битието! Уникални сме! Други такива като нас нема, епа нема!