Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 юни 2016 г.

Три статии, предразполагащи към размисъл и разговор на миналото, настоящето и бъдещето





Британците повториха думите на Тачър: "Нямам намерение да слушам уроци по демокрация от германци и италианци – точно от онези, които ние учихме на демокрация, след като ги победихме във войната..."


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Сергей Ковалев: народ часто и трагически ошибается.

Мисля, че в бъдеще трябва да сте много по-снизходителен към българите, понеже излизайки от комунизма и бидейки непрекъснато подложени на бясна пропаганда, за разлика от британците продължават да съхраняват здравия си разум.

Ангел Грънчаров каза...

Здрав разум? У българите? Вие, таваришч, сте шегаджия! А британците немат здрав разум, така ли? Вие на коя планета живеете? На планетата ПУТИНЛАНДИЯ ли? Хем "патриотин", хем пропагандист на тезите на КГБ, нема начин да не обитавате приказната страна ПУТИНЛАНДИЯ...

Анонимен каза...

Именно това трябва да ви доведе до заключението, че не може да съм от КГБ, понеже АВТЕНТИЧЕН патриотизъм и любов към КГБ са несъвместими.

Разбира се, че българите ИМАТ здрав разум, това е техен отличителен белег открай време, те са хора на разума и умереността и Вие като народопсихолог би трябвало най-добре да го знаете. Е, разбира се, че най-добре би било масово да гласуват за Костов и ДСБ, но не бива да искаме от хората невъзможното.