Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 юни 2016 г.

Страната, в която премиерът хвърчи на мач с хеликоптер - и където човешкият живот не струва нищо!



Правителството на ГЕРБ, при което умират деца поради липса на пари за лечение, похарчи за няколко часа над 200 000 лв. за лечение на наркобос.

Нели Стоянова

За лечение на децата пари няма, но за новото луксозно БМВ на здравния министър Петър Москов парици се намират (понеже мерцедесът не го устройвал вече), както и за "джипки" на тоя и оня горски - също. Ах, да! - пари има и за хеликоптери, с които Бойко Борисов да прехвърча от "мачле" на "мачле", но нямаше за 20-годишната ми племенница Теодора Георгиева, която си удари главата лошо на една малка гара (понеже на вагоните на БДЖ вратите не се затварят както е редно!) и трябваше да чака 45 минути линейка, която да я дрънка половин час (с мозъчна травма!) до Велинград само, за да се окаже, че там не може да й помогнат и да чакат да дойде линейка от Пловдив. И вече по пътя за Пловдив тя изпада в кома, от която не излезе никога. Дете на 20 години! Тъкмо беше спечелила европейска стипендия за следването си. Единствената щерка на майка си, единствената внучка на баба си... А ако беше дошъл хеликоптер да я вземе, щяха да успеят да я спасят в Пловдив, където все пак я оперираха и й оказаха всякаква помощ, въпреки безнадеждната вече ситуация, защото даже хирургът казал на приятеля на Теди, че "мозъкът й е станал на компот" от друсането с линейката по разбитите пътища. Ето това е България. Страната, където мутрите си возят задниците в мерцедеси, в БМВ-та и в "джипки", където премиерът хвърчи на мач с хеликоптер и където човешкият живот не струва нищо!

Обратното на Холандия, където политиците ходят с обществен транспорт на работа или на колело, но ако е за човешки живот, хеликоптерът е готов да излети на минутката!

Тази година, през август стават 5 години, откакто погребахме Теди. А с нея - и надеждите на баба й и майка й.

Даниела Горчева

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ако бяхме "нормални" отдавна да сме ги намазали с катран и овъргаряли в птичи пера! Така са правили неграмотните американски преселници с негодниците от властта - кметове, съдии, шерифи. И за това са се наричали свободни. А на нас ни дай робство - кога с чужди господари, кога със собствени такива. И за това децата ни се изселиха, а тук останаха негодниците да си живеят живота, несмущавани от нищо - ни от власт, ни от закон, ни от журналисти, ни от обществено мнение.

Radomir Parpulov