Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 9 юни 2016 г.

Ето как можем да прекратим поне малко страшно голямата наглост на нашенските комунисти
Кратък мой коментар: Комунистите, които са патологични лъжци, първо лъжат, че комунизмът, видите ли, "никога не бил... идвал" (щото бил някакъв "свърхсветъл идеал"!), а след това, пак перверзно остроумничейки, се правят на ударени, че не разбирали какво означавало комунизмът да влезе в учебниците, т.е. показват пълната си нравствена уродливост (щото да се шегуваш с ужасните злодеяния на комунистите, а именно с паметта на десетките хиляди избити и на натиканите из затвори и зверски мъчените, изтезаваните и пр. е проява на невероятно нагло уродство!)!

Затова аз мисля, че е крайно време да предприемем нещо, че да пресечем цялата тази комунистическа наглост, примерно, да се съберем и, въоръжени с чукове, първо да разбием паметниците на съветската армия, а пък след това да покажем на въпросните наглеци, че ако продължат да се държат все така нагло, че нещо може да се случи и на тях самите, примерно, щом толкова обичат комунизма, защо, примерно, не вземем да ги натоварим на един товарен влак като говеда и насила да ги изпратим (както те са правили навремето!) за... Сибир и за Северна Корея, там на воля нека да си правят какъвто искат комунизъм, нека да си маршируват, да се трепят ако искат, да си правят комуни, да рипат казачоци и прочие!

Аз смятам, че нещо трябва да предприемем - за да прекратим поне малко страшно голямата наглост на нашенските комунисти!

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: