Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 22 юни 2016 г.

И македонците са ни надминали не само в умствено, но дори и в нравствено отношение!Македонците при сегашните си антиправителствени и антикорупционни бунтове били разрушили паметника на Юрий Гагагарин в Скопие, в което аз лично виждам, че са осъзнали къде се крие корена на злото дори и в тяхната история. Освен това на мен лично това нещо ми говори също така, че македонците доказват, че вече наистина не са българи: щото ние въпреки многолюдните протести през 2013-2014 година все пак не разрушихме толкова унизителния за нашето достойнство паметник на съветската армия-окупаторка!

Излиза, че дори македонците са ни надминали не само в умствено, но дори и в нравствено отношение, което е предпоставка да ни надминат във всяко друго.

А ний ще се прославим като най-малодушния народ не само на Балканите, не само в Европа, но нищо чудно и в целия свят!

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Разбира се, как би могло да бъде другояче? Нима на знаете, че българите са най-долния и най-простия народ на света? Та това е азбучна истина.