Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 юни 2016 г.

Кой ли ще е кандидата на ГЕРБ за президент на България?



Milla Mineva каза: Като гледам медийните прояви на Кристалина Георгиева напоследък - играе хора, облича носия, единява се с рода си, а прадядо й бил приятел на Левски - дали не е тя?

Ангел Грънчаров каза: Много е възможно другарката КриСТАЛИНКА Георгиева да е тъй дълго подготвяния кандидат на ГЕРБ за поста президент на България. Тя, на първо място, става за статистка - и като едното нищо ще изпълни каквато роля й поръчат. Освен това и името й е хубаво и ще трогне, ще размекне сърцето на таваришч Путин: КриСТАЛИНКА! :-) Току-виж всероссийския таваришч-император заради нея прости изневярата на българите към Империята - и бащински ни тури под топлото крило на неговата тъй лицемерно "приветлива" и "дружелюбна", няма-що, ЕВРАЗИЯ.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Само дето имаме малък проблем с езиковата култура. Българският не е особено труден език, но това не пречи на българите постоянно да правят досадни грешки: разбира се, не „кой“, а „кого“ ще кандидатира ГЕРБ.

Иначе навсякъде по света за журналисти и наблюдатели персоналните въпроси са много по-интересни от принципните, политическите, но българите както обикновено прекаляват с догадките и спекулациите на тема кандидат-президенти, те текат 24 часа на ден.

Трябва да е ясно и друго – няма кандидати на ГЕРБ, БСП и т.н., това са повърхностни анализи. За съжаление никой не задава същностните въпроси. Посткомунистическата система има други, скрити механизми на функциониране, затова в действителност тези въпроси се решават от стратегическото ръководство или скритото Политбюро на ЦК на БКП, респ. КПСС. Анатоли Голицин:

„Горбачов, Елцин, Руцкой и Хазбулатов всички са членове на този елит, който съдържа група, на която в моите меморандуми аз се позовавах като „руските стратези”. Този елит беше отговорен за завръщането на власт на Шеварднадзе и Алиев в Грузия и Азербайджан. Те също така са отговорни за планирането и изпълнението на ленинистката еволюция на политическата система и за начина на нейното функциониране, включително появата и повторната поява на политически „кризи”. Елитът е висшият авторитет, на който в крайна сметка почива позицията на Елцин: той осигурява колективното ръководство, на което той е член и което освен всичко друго РЕШАВА КОЛКО ДЪЛГО ТОЙ ЩЕ СЛУЖИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ. Елитът трябва да има на свое разположение някакви механизми, чрез които да се постигат такива решения и чрез които контролираните политически събития да се координират. Съществено за успеха на стратегията е този механизъм да е добре скрит от Запада. На мен ми липсват възможности да изследвам как той функционира. Все пак е вероятно той да действа прикрито зад някой публично известен орган. Съветът за национална сигурност би могъл да бъде кандидат за проучване като възможна фасада за един такъв механизъм.“

Анонимен каза...

Медиапул: "Цветанов уточни, че заради достатъчно високия си авторитет номинираният няма нужда да бъде обявяван предварително. Същото повтори в понеделник пред бТВ шефът на парламента Цецка Цачева.
НИКОЙ НЕ ОБЯСНИ КОЙ ОРГАН НА ПАРТИЯТА КОГА Е ВЗЕЛ РЕШЕНИЕТО, НО И НИКОЙ НЕ ПИТА, ТЪЙ КАТО СЕ ПОДРАЗБИРА, ЧЕ ЗА ПАРТИЯ КАТО ГЕРБ ТОВА НЯМА ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ." (!!!) – което само идва да потвърди казаното по-горе.