Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 юни 2016 г.

Промяната в българското образование все повече се очертава като главен български политически въпрос



Gantcho Motchev пише на едно място във Фейсбук нещо важно, което изцяло споделям:

Сега никой да не си мисли че в България има капитализъм!!! Има разюздана, неконтролируема АНАРХИЯ!!!

Като ще добавя само това: анархията у нас обаче е контролирана от милиционерите, ченгетата и мутрите, те благодарение на нея смучат незаконно огромен ресурс, поради което сме толкова бедни. Второ, наистина това, което е у нас, не е никакъв капитализъм (и, опазил ме Бог - демокрация!), то е именно посткомунистическо-мутренско социално уродство, в което мафията (с комунистическо-руски и кагебистко-ченгесарски генезис) и обслужващата я и облагодетелстваща се от корупцията държавна бюрокрация са лицата на господстващата толкова арогантна олигархия-плутокрация.

Обществото ни ще почне да се нормализира едва паралелно и в резултат на растежа на самосъзнанието за свобода у колкото се може повече индивиди, които на тази база ще почнат да се изявяват на дело като ангажирани суверенни граждани, а това вече ще породи онова все по-силно и активно гражданско общество, което в един момент ще започне битка за отвоюване на страната от властта, от контрола на мафията. Едва тогава, когато бъде сразено господството на властващата сега кагебисто-ченгесарска руско-българска мафия и олигархия, ще започне постепенно да се зараждат признаците на едно функциониращо според ценностите на свободния пазарен строй капиталистическо и демократично, т.е. нормално човешко общество.

Дошъл по моя преценка е моментът този процес да започне да се движи, да се развива - като, повтарям, в корена на всичко стои растежа на съзнанието за свобода у колкото се може повече индивиди. Интернетните дебати според мен могат да изиграят голяма роля за катализирането (ускоряването) на този фундаментален и определящ всичко останало процес. На второ място за ускоряването му може и трябва да съдейства и започващата модернизация и демократизация на прогнилата отвсякъде и безкрайно анахронична образователна система.

Системата на българското образование в този си вид, в който съществува сега засега, е главна пречка пред просперитета на България - и тя обслужва тъкмо интересите на властващата комунистическо-ченгесарска мафия-олигархия (която е съдбовно заинтересована от удържане на печалното, ала изгодно за нея статукво). Промяната в българското образование по тази причина все повече се очертава като главен български политически въпрос, което, за жалост, съвсем не се съзнава даже и от самите политици (което показва колко ни струват и политиците!). Поне на политиците ни не им личи с нищо да са обезпокоени в достатъчна степен от печалното и затова толкова фатално вредно състояние на образователната система на България.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Въпреки че не съм комунист харесвам на другаря Локанов последното му дело...!!! С голямо пожелание неговите дрОгари да го последват....!!!!

Gantcho Motchev