Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 3 юни 2016 г.

Нито един от заловените четници на Ботев не е бил осъден на смърт!Между другото след като четата на Ботев е разбита, съчетниците му са заловени и предадени на съд, чиито изход е бил толкоз сигурен, че в Русе преди началото на процеса построили 13 бесилки. Защитникът им Илия Цанов пледирал "с избран език и риторичен размах" като успял да убеди съда, че отговорността за въстанието трябва да се търси в лошото управление на турското правителство.

Никой не е осъден на смърт.

Rossen Bossev

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

А Вие изглежда смятате, че са заслужавали смъртно наказание? В такъв случай турците някога са били по-хуманни от Вас сега.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз ако искам нещо да кажа, ще го кажа сам, недейте да говорите от мое име...