Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 30 юни 2016 г.

Парадържавата, пишман-държавата "България" със своите парапатриоти, обичащи Русия много повече от родината си



Из: ПАРАБЪЛГАРИЯ, от Самуил Петканов

... България е парадържава. Имаме си паравоенни патриоти, обичащи друга страна повече от родината си, параграничари, които взимат такса за влизане в страната, както и парабизнесмени, които всеки знае с какво всъщност се занимават освен вътрешния министър и главния секретар на МВР, независимо кой заема тези постове в конкретния момент.

Имаме парапарламент, излъчил паракабинет с параминистри с парализирани умове, които всеки ден излъчват в публичното пространство бисери, отдавна изпреварили и превърнали всеки опит за сатира в жалко подобие на реалността.

Имаме параопозиция, която всъщност е парапет, пазещ стабилността. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

За най-голямо съжаление написаното от автора не е параистина! :-)

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Думата "пара" е гръцка и не значи това, което означава българската (турската всъщност) дума "пара" (парички, не пара, примерно водна пара, нали сфащате за каква пара говоря в момента?), значи нещо съвсем друго, а именно "около", "нещо, което е в непосредствена близост". "Парапсихология" примерно е онова, което е около психологията, наподобява психологията, ама не е такова. Пиша това, за да не се обърка някой и да схване съвсем изкривено статията, в която толкова пъти се употребява думата тъй приятно звучащата за българското ухо дума "пара" :-)